Γιατί μειώθηκαν τα εισιτήρια του αμερικανικού box office

Γιατί μειώθηκαν τα εισιτήρια του αμερικανικού box office

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση σημειώνει για πρώτη φορά ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια, η αγορά εισιτηρίων στις αμερικανικές αίθουσες, παρά το γεγονός ότι πολλές ταινίες έκαναν εντυπωσιακή εισπρακτική επιτυχία τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες προβολής. Τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες για το αμερικανικό Box office αποκαλύπτουν μείωση στον αριθμό των εισιτηρίων κατά 4,5%. Τη μερίδα του λέοντος πάντως συγκεντρώνουν 25 ταινίες που συγκέντρωσαν εισπράξεις 100 εκατομμυρίων δολαρίων ανάμεσα στις οποίες ήταν και η επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνoντας τον Νέμο», το τρίτο μέρος του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών με τίτλο η «Επιστροφή του Βασιλιά» καθώς και το «Μάτριξ».

Τα «δυνατά χαρτιά» του κινηματογραφικού 2003 δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα του 2002, όπου οι Αμερικανοί γέμισαν τις αίθουσες για να απολαύσουν ταινίες όπως το Star wars, το δεύτερο μέρος της τριλογίας των Δαχτυλιδιών τον Σπάιντερμαν και τις ταινίες του Χάρι Πότερ. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κύρια αιτία της μείωσης των εισιτηρίων θα πρέπει να αναζητηθεί στην αποτυχία που είχαν κάποια σίκουελς όπως οι «Αγγελοι του Τσάρλι».

Ελπιδοφόρο το 2004

H φετινή χρονιά ξεκίνησε πολύ δυνατά με τις πωλήσεις να είναι κατά 14,5% πάνω σε σχέση με τις αντίστοιχες πριν από έναν χρόνο. Το 2004 άλλωστε θα φέρει στη μεγάλη οθόνη αγαπημένους ήρωες του κοινού. O Χάρι Πότερ ξαναχτυπά για τρίτη φορά, ο Σπάιντερμαν για δεύτερη ενώ θα δούμε και την Κατγούμαν στον Μπάτμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή