Δέκα ταινίες από την Ιαπωνία, στην Αθήνα

Δέκα ταινίες από την Ιαπωνία, στην Αθήνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον σύγχρονο κινηματογράφο της Ιαπωνίας, που είναι εντελώς άγνωστος στην πλειοψηφία του ελληνικού κοινού, είναι αφιερωμένο ένα τριήμερο προβολών, που αρχίζει σήμερα στον πολυχώρο της «Αθηναΐδας». Στο αφιέρωμα, που διοργανώνεται από το Ελληνοϊαπωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την ιαπωνική πρεσβεία και το «JapaFoundation», προβάλλονται δέκα ταινίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Τα κριτήρια για την επιλογή τους ήταν, να έχουν γυριστεί μέσα στη δεκαετία του ’90 και να αντιπροσωπεύουν τον σύγχρονο ιαπωνικό κινηματογράφο, σε ό,τι αφορά τη θεματολογία και τη δουλειά των νεότερων σκηνοθετών.

Στόχος του αφιερώματος είναι να προβάλει το μοντέρνο πρόσωπο του ιαπωνικού κινηματογράφου, αυτό που δεν ασχολείται μόνο με τους σαμουράι, αλλά με σύγχρονα κοινωνικά θέματα, όπως κάθε άλλη κινηματογραφία. Οι ταινίες θα προβληθούν στην αίθουσα της «Αθηναΐδας» με αγγλικούς υπότιτλους.

Αναλυτικά, στο τριήμερο αφιέρωμα θα προβληθούν οι ταινίες: «Kno-ckout» τoυ Τζούντζι Σακαμότο, «Beijing water-melon» του Νομπουχίκο Ομπαγιάσι, «Tomorrow» του Καζού Κουρόκι, «Tokyo lullaby» του Τζουν Ιτσικάουα, «My secret cache» του Σινόμπου Γιαγκούκι, «A tale of Osaka» του Τζουν Ιτσικάουα, «Begging for love» του Χιραγιάμα Χιντεούκι και «Dying at a hospital» του Τζουν Ιτσικάουα.

Θα προβληθούν επίσης δύο ταινίες του γνωστότερου σύγχρονου Ιάπωνα δημιουργού, του Τακέσι Κιτάνο. Στο τριήμερο της «Αθηναΐδας», οι ταινίες του Κιτάνο είναι το «Kids return» και το «Ταξίδι του Κικουτζίρο», ταινία που είχε προβληθεί και στις ελληνικές αίθουσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή