Περιπλους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Πνύκα στο Παγκράτι

Οι επιφυλλίδες της αρχαιολόγου Εβης Τουλούπα στον αθηναϊκό Τύπο έχουν αφήσει εποχή για την ευθυβολία τους αλλά και για την επιλογή των θεμάτων. Αποτελούν ένα θησαυρό για κάθε ερευνητή της ιστορίας της Αθήνας αλλά και για κάθε έναν που επιθυμεί να μάθει καλύτερα αυτήν την πόλη. Οι επιφυλλίδες της Εβης Τουλούπα, που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Τα Νέα» στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, κυκλοφόρησαν σε έναν τόμο με τίτλο «Από την Πνύκα στο Παγκράτι» και εκδόθηκαν από την Ενωση Φίλων της Ακροπόλεως (επιμέλεια: Φανή Μαλλούχου – Tuffano).

O κόσμος του Καβάφη

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Μέγαρο Μουσικής η έκθεση που τιμά τη συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννηση και 70 από το θάνατο του K. Π. Καβάφη. Εξασφαλίζοντας την παρουσία προσωπικών αντικειμένων του ποιητή, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό και 91 εικαστικών έργων κυρίως Αλεξανδρινών καλλιτεχνών, η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη της περιρρέουσας πνευματικής και κοινωνικής ατμόσφαιρας της Αλεξάνδρειας.

Στο Κίεβο ο Μεσσάλας

Στο διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικών Μονολόγων (Μονοπρόσωπων Θιάσων) του Κιέβου, στην Ουκρανία, κλήθηκε το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα για να παρουσιάσει το έργο του Γκόγκολ «Το ημερολόγιο ενός τρελού», παράσταση που όπως είναι γνωστό παίζει ο Μεσσάλας εδώ και τέσσερα χρόνια, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, στο θέατρο Αλκυονίδα. H παράσταση αυτή, που είχε διακοπεί για τις Γιορτές, ξανάρχισε να παρουσιάζεται παράλληλα με τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ, που συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή