Περιπλους

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο Δ.Σ. στους εκδότες

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών εξέλεξε πρόεδρο τον Στ. Ελληνιάδη, αντιπρόεδρο τον Στ. Βασιλόπουλο και γραμμ. τον Λουκά Ρινόπουλο και μέλη τους K. Σπανό, Αν. Παπαδημητρίου, Αργ. Παπαζήση, Θ. Κακουλίδη, K., Κορίδη, Θάνο Ψυχογιό.

Σούπερ ντετέκτιβ ο Γιωρ. Αρμένης

Στο «Νέο Ελληνικό θέατρο» του Γιώργου Αρμένη εκτός από τις παραστάσεις του «Θείου Βάνια» του Αντον Τσέχωφ στην κεντρική σκηνή, τα Δευτερότριτα παίζεται ένα ακόμη έργο. Είναι ο «Περιπλανώμενος» ή «Κάτω απ’ το Ανώφλι» του Γκλεν Μπέργκερ με πρωταγωνιστή τον Μάνο Βακούση. H μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία του Κωστή Αντωνόπουλου, η μουσική του Χρήστου Θηβαίου και τα σκηνικά του Χάρη Καυκαρίδη. H ιστορία αναφέρεται σε ένα βιβλίο που επιστρέφει σε μια βιβλιοθήκη της Ολλανδίας με καθυστέρηση 123 χρόνων. O βιβλιοθηκάριος, νιώθοντας μια ιερή αγανάκτηση και έντονη περιέργεια αποφασίζει να ακολουθήσει τον «Μίτο της Αριάδνης» που θα τον οδηγήσει στον παραβάτη. H αναζήτηση της ταυτότητας του δανειστή θα τον οδηγήσει στις άκρες της γης. O αδύναμος ασήμαντος άνθρωπος γίνεται σούπερ ντετέκτιβ και καταλήγει συνειδητοποιημένος Οδυσσέας.

Οι σελίδες της «Πανδώρας»

Επτά χρόνια εκδοτικής διαδρομής συμπληρώνει φέτος η περιοδική έκδοση λογοτεχνίας «Πανδώρα» και τεύχη δεκατέσσερα. Στο διάστημα αυτό οι στόχοι του παραμένουν οι ίδιοι: δημοσιεύονται αμιγώς λογοτεχνικά κείμενα. Στο τεύχος 14 δημοσιεύονται: δοκίμιο του Ξ. A. Κοκόλη για το τελευταίο ποίημα του K. Π. Καβάφη? δοκίμιο του Αλέξη Ζήρα για την ποίηση του Τίτου Πατρίκιου? δύο μικρά δοκίμια του Κώστα Μουρσελά για την αξία των λέξεων και τον ορισμό της ποίησης, διηγήματα, πεζά και πολλή ποίηση.

Οι γεύσεις του «Ποταμού»

Δύο διαφορετικά βιβλία συνταγών μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «Ποταμός». Το «Αλβαφητάρι για μικρούς μαγείρους» σε επιμέλεια Στέλλας και Ολγας Κατσαρού, ένα βιβλίο που δείχνει στα παιδιά πώς να αυτοεξυπηρετούνται μαγειρεύοντας απλές συνταγές και άμεσα εφαρμόσιμες. Το δεύτερο βιβλίο συνταγών έχει τίτλο «Μικρή Γεύση Αθανασίας» σε επιμέλεια Κατερίνας Δασκαλάκη και είναι ακριβώς στον αντίποδα του προηγούμενου βιβλίου. Πρόκειται για συνταγές και συμβουλές από την «Εφημερίδα των Κυριών» και τους τρόπους που μαγείρευαν οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες μας. Παραδοσιακές συνταγές αλλά και εύκολες, τόσο που να μπορούν να τις φτιάξουν οι μικροί μάγειροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή