O ηθοποιός Διονύσης Καλός πέθανε στα 63 του χρόνια

O ηθοποιός Διονύσης Καλός πέθανε στα 63 του χρόνια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπηρετώντας ώς τις τελευταίες ημέρες την τέχνη του, έφυγε απο τη ζωή ο ηθοποιός Διονύσης Καλός, ύστερα από μακρόχρονη διαδρομή στη δεύτερη Κρατική Σκηνή. Πέθανε χθες τα ξημερώματα, σε ηλικία 63 ετών, από καρκίνο.

Το ιστορικό στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είχε μόλις ξεκινήσει την προετοιμασία για το ανέβασμα απο το ΚΘΒΕ του έργου του Δ. Κεχαΐδη «Το τάβλι», αλλά η ασθένεια διέκοψε την αδιάλειπτη καλλιτεχνική του προσφορά στο θέατρο, που τίμησε επί 38 ολόκληρα χρόνια.

Εντάχθηκε στο δυναμικό του ΚΘΒΕ το 1965 -αμέσως μετά τις σπουδές του με υποτροφία στη δραματική σχολή του ΚΩΘ και στη Γερμανία- κι αφοσιώθηκε με πίστη την τέχνη του ηθοποιού. Το ταλέντο και η ξεχωριστή καλλιτεχνική του παρουσία σφράγισαν μια σειρά από ρόλους σε παραστάσεις από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο: «Πλούτος», «Βάτραχοι», «Νεφέλες» (έχει παίξει σε δέκα από τις έντεκα κωμωδίες του Αριστοφάνη), «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Φεϋντώ, «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, «Ενας ήρως με παντούφλες» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου και πολύ πρόσφατα τα έργα «H νύφη της Κούλουρης» του Ευάγγ. Παντόπουλου και «O μπαμπάς εκπαιδεύεται» του Σπύρου Μελά, που ανέβηκε πέρυσι (2002-2003). Διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής της δραματικής σχολής του ΚΩΘ, δίδαξε υποκριτική στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ, ίδρυσε την ανώτερη σχολή θεάτρου «Θυμέλη» ενώ υπήρξε επί σειράν ετών σκηνοθέτης θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο.

Τελετή ταφής δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή είχε αποφασίσει να δωρίσει μετά θάνατον το σώμα του στην έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή