Περιπλους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δημοτικό βιβλιοπωλείο

«Βιβλιογητέματα» είναι το όνομα του πρώτου δημοτικού βιβλιοπωλείου, το οποίο εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 7.30 μ.μ. στο Δήμο Μοσχάτου, στην κεντρική λεωφόρο του δήμου (Χρ. Σμύρνης 111, τηλ. 210-48.17.269), από τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Το πρώτο δημοτικό βιβλιοπωλείο λειτουργεί εδώ και ένα μήνα, έχει περίπου 4.000 βιβλία της πρόσφατης και της παλαιότερης παραγωγής, αλλά και μικρά έργα τέχνης που διατίθενται μόνο στα «Βιβλιογητέματα».

Εργαστήρι για συγγραφείς

Για τρίτη χρονιά το ΕΚΕΜΕΛ διοργανώνει Εργαστήρι Συγγραφικής Τέχνης. Από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια, με δύο τμήματα (για αρχάριους και προχωρημένους) με διδάσκοντα τον Στρατή Χαβιαρά, διευθυντή του εργαστηρίου «Writing the Novel» στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν μελέτη επιλεγμένων κειμένων και γραπτές ασκήσεις. Πληροφορίες (Λυκαβηττού 2 και Ακαδημίας, τηλ. 210-36.39.520).

Διακοπή λόγω εκλογών

Η γλαφυρή, ζωντανή αφήγηση του Μίκη Θεοδωράκη, στο δημοσιογράφο Γιώργο Π. Μαλούχο στην πρωινή ραδιοφωνική σειρά του Σκάι 100,3 «Ντοκουμένα – Αξιος Εστί», διακόπτεται προσωρινά λόγω εκλογών. H τελευταία εκπομπή θα μεταδοθεί αύριο, Παρασκευή. H σειρά, η οποία συμπληρώνει ήδη ένα χρόνο σταθερής παρουσίας – ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου του 2003 – θα συνεχιστεί κανονικά μετά τις εκλογές. Σήμερα και αύριο ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφέρεται στις σχέσεις των ΗΠΑ με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. O συνθέτης, διηγείται ένα περιστατικό κατά το οποίο στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αμερικανικών υπηρεσιών του ζήτησαν να μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή με τον αυτοεξόριστο στο Παρίσι, K. Καραμανλή.

«Κάρμεν» στη Λυρική

Μια δημοφιλέστατη όπερα, την «Κάρμεν» του Μπιζέ, παρουσιάζει από αύριο το βράδυ και για εφτά συνολικά παραστάσεις η Λυρική Σκηνή. Περσινή παραγωγή της εθνικής μας όπερας, που προκάλεσε κοσμοσυρροή, επαναλαμβάνεται φέτος από αύριο Σάββατο, όπως προαναφέρθηκε, και στις 18, 20, 21, 23, 24 και 25 Ιανουαρίου. Τους ρόλους της θρυλικής ηρωίδας θα ερμηνεύσουν η Λυδία Αγγελοπούλου και η Βικτώρια Μαϊφάτοβα, του Χοσέ οι Βαγγέλης Χατζησίμος, Εμίλ Ιβάνοφ και Ερνέστο Γκριζάλες, του Εσκαμίλιο οι Γιάννης Γιαννίσης και Κύρος Πατσαλίδης. Παίρνουν μέρος φυσικά πολλοί άλλοι σολίστες τραγουδιστές, διευθύνουν ο Ηλίας Βουδούρης και ο Βύρων Φιδετζής την ορχήστρα, και η Φανή Παλαμίδη τη χορωδία, σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαΐδης, σκηνογραφεί ο Γιώργος Γαβαλάς, κοστούμια η Κλερ Μπρέισγουελ και οι χορογραφίες της Εφης Καρακώστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή