Τριήμερο Παντελή Βούλγαρη στην Κρήτη

Τριήμερο Παντελή Βούλγαρη στην Κρήτη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τριήμερο αφιέρωμα στις ταινίες του Παντελή Βούλγαρη διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, με προβολές, μουσική και συζητήσεις με την παρουσία του σκηνοθέτη. O πιο ανθρώπινος από τους Ελληνες δημιουργούς του σινεμά, που ολοκληρώνει την επεξεργασία των αναμενόμενων «Νυφών», λέει για τον τρόπο που εργάζεται: «Οταν ξεκινάω μια ταινία, είναι σαν να ήταν η πρώτη. Ενας σκηνοθέτης που δεν είναι επαγγελματίας με την κλασική έννοια του όρου, αντιμετωπίζει πάντα το ίδιο πρόβλημα. Προσπαθείς κάθε φορά να επιβεβαιώσεις ότι έχεις κάτι να πεις. Το άλλο πρόβλημα είναι το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σ’ αυτό που ονειρεύεσαι και σ’ αυτό που κατασκευάζεις στο τέλος».

Το αφιέρωμα, που διοργανώνεται από την κινηματογραφική λέσχη και τον δημοτικό πολιτιστικό οργανισμό της πόλης, άρχισε την περασμένη Κυριακή με την προβολή της «Φανέλας με το 9» και συνεχίζεται αύριο και την Κυριακή. Αύριο, θα μιλήσουν ο Παντελής Βούλγαρης και η Θέμις Μπαζάκα, ενώ ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Σολδάτος θα κάνει μια εισαγωγή στον έργο του Βούλγαρη. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι και θα προβληθούν τα «Πέτρινα Χρόνια». Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση του Παντελή Βούλγαρη με μαθητές Λυκείου για το «Παρόν και το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου», καθώς και την προβολή των ταινιών «Χάππυ Νταίη» και «Ολα είναι δρόμος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή