Ατζεντα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ταινία «Απληστία» του Εριχ φον Στροχάιμ προβάλλεται στο «Τριανόν» («Ραντεβού με τους κλασικούς», 4.30 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Κάρμεν» του Μπιζέ στη Λυρική Σκηνή.

– «Ο,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ». Τελευταία βραδιά του αφιερώματος στον Βασίλη Τσιτσάνη (Μέγαρο Μουσικής, 8.30 μ.μ.).

– O κορυφαίος τρομπονίστας της Φιλαρμονικής της Βιέννης Ιαν Μπάουσφιλντ δίνει ρεσιτάλ στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41, 8.30 μ.μ.).

– H αγαπημένη παρτενέρ του Τσιτσάνη, η Αλεξάνδρα, εμφανίζεται στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, N. Κόσμος, 10 μ.μ.).

– Το «Duo Faros» (Ντέιβιντ Λιντς και Γιώργος Καλούδης) στο «Αθηναϊκό Καφενείο» («Συντεχνία Μουσικών», δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο, 10.30 μ.μ.).

ΘΕΑΜΑ

Η Εθνική Ακροβατική Ομάδα Κίνας στο «Big Top Theatre» (τηλ. 210-4906300).

ΠΑΙΔΙ

«Το καλικαντζαράκι που αγαπούσε τους ανθρώπους». Το βιβλίο του Χρήστου Ταρναρά (εκδ. Αγκυρα) παρουσιάζεται στον «Αγκυρα-Πολυχώρο» (Σόλωνος 124, 11 π.μ.).

ΧΟΡΟΣ

Επίσημα εγκαίνια της νέας σχολής της Λήδας Σάνταλα («Shantom») στο Χαλάνδρι (Τριπόλεως 35α & Ευβοίας, τηλ. 210-6717529).

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση «Μένιππος στο φεγγάρι» (κείμενα: Roberto Micarelli) στο φουαγιέ του θεάτρου «Επί Κολωνώ».

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας». H ταινία του Ζαν Κοκτό προβάλλεται στον «Απόλλωνα» («Σινεμά και Λογοτεχνία», 12 το μεσημέρι).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία της Ελληνικής Ορχήστρας Σαξοφώνων υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κερκέζου (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης).

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΕΚΘΕΣΗ

«Χορός και Θέατρο. Από την Ντάνκαν στις νέες χορευτικές ομάδες». Εγκαίνια της έκθεσης που οργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας, 7.30 μ.μ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η προσφορά του Ηρώδη του Αττικού στην πόλη της Αθήνας». Ομιλία της Κατερίνας Αγραφιώτη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου Ευταξία (Παπαρρηγοπούλου 7, πλ. Κλαυθμώνος, 7 μ.μ.).

– Συνάντηση με τον Αμερικανό ποιητή Michael March με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Εξαφάνιση» (εκδ. Αγρα) στον «Πολυχώρο-Αγκυρα» (Σόλωνος 124, 9 μ.μ.).

– Βραδιά αραβικής ποίησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο (7.30 μ.μ.) με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Αδωνης. Οι αναλογίες και οι αρχές» της Ελένης Κονδύλη-Μπασούκου (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Στην εκδήλωση θα παραστεί ο ποιητής.

– «H σκηνοθετική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού δράματος από τον Αλέξη Σολομό». Ημερίδα στην Στοά του Βιβλίου (ώρα έναρξης 11 π.μ.).

– Διαλέξεις και δημόσια συζήτηση με θέμα «Το χρώμα στην πόλη-Εμπειρίες και προοπτικές στο Μόναχο και την Αθήνα» στο Ινστιτούτο Γκαίτε (6 -10.30 μ. μ.).

– Τα βιβλία: «Αλλα λόγια» της Πελούσας Τσαντάκη και «Μήπως ο παράδεισος είναι γαλανομάτης» της Ελλης Τσολάκη παρουσιάζονται στην αίθουσα τέχνης «Παρατηρητής» Θεσσαλονίκης (8 μ.μ.).

– Αφιέρωμα στον Τένεσι Γουίλιαμς στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» (8 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σωκράτης Μάλαμας στον «Σταυρό του Νότου».

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «O βιολιστής της θάλασσας» στο «Κνωσσός» (8.30 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή