Περιπλους

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από Μπέκετ έως βιντεοτέχνη

Νέες πρεμιέρες ετοιμάζονται να ανέβουν το επόμενο δίμηνο. Ανάμεσά τους ο «Πρώτος Ερωτας» του Σάμιουελ Μπέκετ με τον Πέρη Μιχαηλίδη που ετοιμάζει η Εταιρεία Θεάτρου Μηχανή στις 29 του μηνός. H παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Εύρης Σωφρονιάδου, μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου -Παγκουρέλη και εικαστική επιμέλεια του Μιχάλη Αργυρού. Το έργο θα παρουσιάζεται μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου στο κτίριο Bios, Πειραιώς 84. Το Θέατρο Δωματίου ανεβάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας το έργο του Γερμανού συγγραφέα Αλμπερτ Οστεμαϊερ «Ηρθε η ώρα. Τομή» στις 4 Μαρτίου στις Χοροροές. Τη σκηνοθεσία, τα κοστούμια και τους φωτισμούς ανέλαβε η Αντζελα Μπρούσκου. H μετάφραση είναι του Γ. Δεπάστα, το βίντεο αρτ της Μαρίας Αθανασοπούλου. Παίζουν οι: Παρθενόπη Μπουζούρη, Στ. Λίτινας, Χρ. Λύγκας και η σκηνοθέτις.

Οι υποψηφιότητες για τα Βafta

Δεκατρείς υποψηφιότητες για τα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία -που απονέμονται στις 15/2- απέσπασε το αμερικανικό επικό δράμα εποχής του Αντονι Μινγκέλα «Cold Mountain» με τον Τζουντ Λο και τη Νικόλ Κίντμαν. Ακολουθεί το τρίτο μέρος του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» με 12 υποψηφιότητες. Τα δύο φιλμ είναι υποψήφια και για το βραβείο καλύτερης ταινίας, μαζί με το «Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου», «Χαμένοι στη Μετάφραση» και «Big Fish» του Τιμ Μπάρτον. Υποψήφιοι για το βραβείο σκηνοθεσίας είναι οι: Αντ. Μινγκέλα, Π. Τζάκσον, Σοφία Κόπολα, Τιμ Μπάρτον και Πίτερ Γουίαρ. Για το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας οι: Μπενίτσιο ντελ Τόρο, Μπιλ Μάρε, Τζόνι Ντεπ, Τζουντ Λο. O Σον Πεν έχει διπλή υποψηφιότητα με τις ταινίες 21 Γραμμάρια και Mystic River.

«Εφυγε» ο Ρέι Σταρκ

Σε ηλικία 88 ετών «έφυγε» ο κινηματογραφικός παραγωγός Ρέι Σταρκ, ένας από τους πλέον ικανούς κυνηγούς ταλέντων, με μια χρυσή καριέρα στο Χόλιγουντ που ξεπέρασε τις έξι δεκαετίες. O Σταρκ ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ σε ένα κλαμπ στη Νέα Υόρκη και την έπεισε να γίνει ηθοποιός και τραγουδίστρια. Πίστεψε αμέσως στο ταλέντο της και ήταν ο παραγωγός στα φιλμ «Ενα αστείο κορίτσι» και «Τα καλύτερά μας χρόνια». Ανάμεσα στις μεγάλες του επιτυχίες ήταν και η ταινία «Οι νύχτες της Ιγκουάνα», «H Πέγκυ Σου παντρεύτηκε».

Βραδιά Ρεϊμόν Κενώ

από τις κορυφαίες μορφές των γαλλικών Γραμμάτων του 20ού αιώνα, τον Ρεϊμόν Κενώ, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (7.30 μ.μ.). Θα μιλήσουν οι J. Pouilloux, Αχ. Κυριακίδης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή