Ατζεντα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο διάσημος πιανίστας Πάουλ Μπαντούρα-Σκόντα δίνει ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής (8.30 μ.μ.).

– «Κάρμεν» του Μπιζέ στη Λυρική Σκηνή.

– «Μουσικές Τρίτες στο «Τριανόν», Τρίτες και Δεκατρείς». Απόψε (9 μ.μ.) η Ορχήστρα Χρωμάτων και η Οπερα Δωματίου Αθηνών θα ερμηνεύσουν το έργο του Περγκολέζι «H υπηρέτρια Κυρά». Ακολουθεί η προβολή της ταινίας «Διαζύγιο αλά ιταλικά» του Πιέτρο Τζέρμι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ενέργεια». Ομιλία του Λουκά Χριστοφόρου στην Ακαδημία Αθηνών (7 μ.μ.).

– «Ενα άγνωστο συμμαχικό προγεφύρωμα στη Δυτική Ελλάδα». Εγκαίνια της έκθεσης του ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Κώστα E. Ιωάννου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (7 μ.μ.). H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 του μηνός.

– «H ευρωπαϊκή ισορροπία τον Μεσαίωνα: H Γερμανοβυζαντινή συμμαχία». Ομιλία του Τηλέμαχου Λουγγή στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 7.30 μ.μ.).

– «Δρόμοι της διαλεκτικής». Συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ευτύχη Μπιτσάκη (εκδ. Αγρα) στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 8 μ.μ.).

– «Byzantium from the 7th-15th century: overview of aevolving society». Διάλεξη του Δημήτρη Κυρίτση στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 61, 7 μ.μ.).

– «Για μια πολιτική προώθησης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας». Παρουσίαση του βιβλίου των Γ. Βερναδάκη, Π. Πλιάκα και Δ. Σκιαδά (Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής) στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (12.30 το μεσημέρι).

– «Οι ξένες λέξεις». Το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη (εκδ. Εξάντας) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά» στο Χαλάνδρι (7.30 μ.μ.).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι ταινίες «Τα σπίτια του ήλιου» (A. Κοβότσος, Πάνος Κέκας) και «Πέρα απ’ τα συρματοπλέγματα» (Λ. Καρρά) προβάλλονται στην Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Τριπόδων 28, 8 μ.μ., Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή