Περιπλους

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι μουσικοί για το Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ προετοιμάζει για το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο κύκλο εκδηλώσεων για δημιουργούς και σολίστες νέους ή όχι συχνά εμφανιζόμενους. Για τον κύκλο αυτόν, που ονομάζεται «Δεκαήμερο Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής», το «Ελληνικό Φεστιβάλ» καλεί όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος να υποβάλουν αίτηση (Μακρυγιάννη και Χατζηχρήστου 23, TK 117 42 Αθήνα) με βιογραφικό και τυχόν ηχογραφήσεις καθώς και έργα τους για μικρά συμφωνικά σύνολα (οι συνθέτες). Ολα τα στοιχεία θα εξεταστούν από τριμελή επιτροπή και όσοι επιλεγούν θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις εφέτος ή των επόμενων ετών.

Σαίξπηρ στη Θεσσαλονίκη

Την «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ ανεβάζει αύριο Παρασκευή το «Νέο Θέατρο» Θεσσαλονίκης στην αίθουσα «Ανετον» (οδός Παρασκευοπούλου 42), σε συνδιοργάνωση με τον δημοτικό οργανισμό Πολιτισμού της πόλης. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, σκηνικά-κοστούμια Ευαγγελίας Κιρκινέ, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, φωτισμούς Στέλιου Τζολόπουλου και χορογραφίας Αμαλίας Μπένετ. Παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Σουγάρης, Γαλάνη Χατζηπασχάλη, Εύη Μερμήγκη, Σωτηρία Ρουβολή, Δημήτρης Κοντός κ.ά.

Αλλα λόγια, στον «Παρατηρητή»

Η αίθουσα τέχνης Παρατηρητής, στον πολυσύχναστο δρόμο της Θεσσαλονίκης, Π. Π. Γερμανού, είχε γεμίσει ασφυκτικά από νωρίς, το βράδυ της Δευτέρας. H συγγραφέας του βιβλίου, «Αλλα λόγια», Πελούσα Τσαντάκη παρουσίασε στη γενέτειρα της, το πρώτο της μυθιστόρημα, ενώ ο σκηνοθέτης Δαμιανός Κωνσταντινίδης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, σελίδες με θέα τη δεκαετία του ’40, του ’50 και του ’60, το χθες και το σήμερα, την ιστορία, τις μικρές και τις μεγάλες επαναστάσεις μιας γυναίκας που έζησε στη Θεσσαλονίκη και έγινε η αφορμή για ένα μυθιστόρημα που συγκινεί για τον ρεαλισμό του. Πολιτικοί, άνθρωποι του πνεύματος, απλοί αναγνώστες κουβέντιασαν ώρα μετά με την Πελούσα Τσαντάκη για «Αλλα λόγια» μιας πόλης που δεν κοιμάται και δεν σωπαίνει ποτέ.

Για τον Ελύτη και τον Ρίτσο

Τα σαράντα τεύχη συμπλήρωσε το περιοδικό «Τετράδιο της Ευθύνης», με αφιέρωμα στους ποιητές Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσο. Το περιοδικό φιλοξενεί πρωτότυπα μελετήματα για κορυφαίες μορφές του νέου Ελληνισμού. Στο παρόν τεύχος υπάρχουν κείμενα που κρίνουν και συγκρίνουν τους δύο ποιητές, μέλη της ίδιας γενιάς που ανέπτυξαν όμως ο καθένας τη δική του λυρική προσωπικότητα και αυτονομία του έργου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή