Ατζεντα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο διάσημος Ούγγρος πιανίστας Αντράς Σιφ εμφανίζεται απόψε και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής. Μαζί του η ορχήστρα δωματίου Cappella Andrea Barca. Συμμετέχει ο Ράντοβαν Βλάτκοβιτς (κόρνο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Μότσαρτ.

– Το μουσικό σύνολο «Ιασις» κάθε Τρίτη στο «Cafe Αλάβαστρον» (10.30 μ.μ.).

– Γαλλικά μεταπολεμικά τραγούδια ερμηνεύει απόψε στο «Τριανόν» η Μελίνα Τανάγρη («Τρίτες και δεκατρείς»). Ακολουθεί η προβολή της ταινίας του Αλέν Ρενέ «H ζωή είναι ένα τραγούδι». Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο αυτοκράτορας και το αηδόνι» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Παράσταση ειδικά για ενήλικες απόψε στο «Ανοιχτό Θέατρο» (9 μ.μ.). Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Εθισμός στη νικοτίνη». Παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων του Θανάση Βαλτινού (εκδ. Μεταίχμιο) στο Μουσείο Μπενάκη (12 το μεσημέρι).

– Στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 7.30 μ.μ.) θα μιλήσουν οι Μαρία Λεοντσίνη («Το αυθυπόστατο της Δύσης. Βυζάντιο και Ευρώπη τον 7ο και 8ο αιώνα») και Βασιλική Βλυσίδου («Προσέγγιση η εχθρότητα με τη Δύση; Βυζάντιο και Ευρώπη τον 9ο και 10 αιώνα).

– «Οι τρεις καταστατικοί δομοί. «Μνήματα μνήμης αιωνίου» -Του Χριστιανισμού». Ομιλία του Γεώργιου Λάββα στην Ακαδημία Αθηνών (7 μ.μ.).

– «Early Christiaand Byzantine Church Architecture». Διάλεξη του Σταύρου Μαμαλούκου στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 61, 7 μ.μ.).

– «H μέρα που λέγεται σήμερα». Παρουσίαση του βιβλίου της Λευκής Μολφέση (εκδ. Μελάνι) στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (8 μ.μ.).

ΘΕΑΜΑ

2ο Αφιέρωμα «Κουκλοπαίχτες και παραμυθάδες» στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, N. Κόσμος, 10 μ.μ.). Απόψε το «Κουκλοθέατρο Αγιουσάγια» παρουσιάζει παράσταση παραδοσιακού Φασουλή. Κατασκευές και ερμηνεία: Στάθης Μαρκόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή