Αναβολή επίσκεψης Βενιζέλου στο Λονδίνο

Αναβολή επίσκεψης Βενιζέλου στο Λονδίνο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, είχε πει ο υπουργός Πολιτισμού ότι θα πάει στο Λονδίνο για να συζητήσει με την ομόλογό του το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Ομως, όπως φαίνεται, η συνάντηση ακόμη δεν έχει καθοριστεί. Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του: «H συνάντησή μου με τη Βρετανίδα ομόλογό μου έχει νόημα αν κάνουμε ένα νέο βήμα» είπε ο κ. Ευαγγ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως η επόμενη εβδομάδα είναι ακατάλληλη γιατί αναμένονται εξελίξεις σε άλλα θέματα στη Βρετανία. Το ταξίδι του, λοιπόν, φαίνεται να προγραμματίζεται για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Οπως μάλιστα μεταδίδει το ΑΠΕ, μπορεί να μην χρειαστεί να πάει μέχρι το Λονδίνο. Κι αυτό γιατί έχει αφήσει την ευχέρεια στη Βρετανίδα υπουργό Πολιτισμού να επισκεφθεί εκείνη τη χώρα μας εάν θέλει, για να δει μεταξύ άλλων και την πρόοδο της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Οσο για το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών, μένει ακόμη μετέωρο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το Βρετανικό Μουσείο επιμένει στο «όχι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή