Ενδιαφέρων εικαστικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη

Ενδιαφέρων εικαστικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H περυσινή νικήτρια του βραβείου ΔΕΣΤΕ Μαρία Παπαδημητρίου παρουσιάζει από την Παρασκευή ένα συνδυασμό ζωγραφικών και φωτογραφικών έργων στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου (Π. Π. Γερμανού 5). Ολες οι δημιουργίες της εντάσσονται στο project TAMA, με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 25η Μπιενάλε του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. H έκθεσή της θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου. Μια διπλή παρουσίαση ανοίγει τις εκδηλώσεις της γκαλερί TinT στη Θεσσαλονίκη για τη νέα χρονιά. Στον κυρίως εκθεσιακό χώρο το έργο της Ελπίδας Πανονίδου ερμηνεύει την υπόσταση της μνήμης των διαχρονικών εικόνων, την αρχετυπική τους διάσταση και ταυτόχρονα τη σύγχρονη μεταλλαγμένη μυθολογία τους. Στο projectroom η Νταϊάν Κατσιάφικα παρουσιάζει μια εγκατάσταση με θέμα την Ελιά. Διάρκεια ώς 14 Φεβρουαρίου.

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη – Πλατεία Ιπποδρομίου) φιλοξενεί μια σειρά φωτογραφιών από τη συλλογή της Αννας Θεοφυλάκτου που απεικονίζουν τις «Εκκλησίες του Πόντου».

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τίτλο «Σκιές σιωπής» του Γιάννη Δήμου παρουσιάζει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη A΄ του ΟΛΘ) στην πρώτη αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα. H έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 13 Φεβρουαρίου.

Μια εγκατάσταση που αποτελείται από 12 μουσικά έργα και φέρει την υπογραφή του Taki θα παρουσιάζεται για τους δύο επόμενους μήνες στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Λάρισας.

Ο τίτλος της είναι «Μουσική των Σφαιρών – Μουσικός Χώρος 1» και προτρέπει τους επισκέπτες της έκθεσης να παρέμβουν και να «παίξουν» με το διαδραστικό μουσικό περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή