Περιπλους

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον M. Χάντον το Whitbread

Το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο Whitbread της Βρετανίας κέρδισε ο συγγραφέας Μαρκ Χάντον για το μυθιστόρημά του «The Curious Incident Of The Dog IThe Night – Time». Το βιβλίο του Χάντον είχε ήδη σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία και επιπλέον την περασμένη εβδομάδα είχε ανακηρυχθεί το καλύτερο βιβλίο στα South Bank Show Awards του Λονδίνου. Αναφέρεται στην ιστορία ενός 15χρονου αγοριού, που πάσχει από το σύνδρομο Asperger, μία μορφή αυτισμού. H κριτική επιτροπή ανέφερε ότι το βιβλίο του Χάντον «μέσα από μία ειδική κατάσταση ρίχνει φως στον κόσμο». O Μαρκ Χάντον κέρδισε στα σημεία τον νικητή του Μπούκερ, DBC Pierre, που ήταν επίσης υποψήφιος για το μεγάλο βραβείο Whitbread, που συνοδεύεται από έπαθλο £25.000. Το βιβλίο του Μαρκ Χάντον θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Οι Abba ξαναζούν

Η 53χρονη Agnetha Faeltskog, που ανήκε στη βασική τετράδα των Abba, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Warner για τον πρώτο της δίσκο μετά 17 χρόνια. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει διεθνώς την άνοιξη. H Agnetha Faeltskog ζει μοναχικά σε ένα νησάκι κοντά στη Στοκχόλμη.

Οι φίλοι του «Μικρού Ηρωα»

Οι φίλοι του «Μικρού Ηρωα» είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, γιορτάζοντας το νέο χρόνο στην πρώτη εκδήλωση μετά τη σύσταση του Συλλόγου των Φίλων. H μεγάλη συνάθροιση και η ζεστή ατμόσφαιρα ήταν επιβεβαίωση για τη διαχρονικότητα του «Μικρού Ηρωα». Την πίτα έκοψαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του «Μικρού Ηρωα» Γιώργος Ανεμοδουράς, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και τραγουδιστής Πασχάλης και η γεν. γραμματέας Κατερίνα Ανεμοδουρά. Στους παρευρεθέντες φίλους του Μικρού Ηρωα προσφέρθηκε ένα επετειακό λεύκωμα – ημερολόγιο με θέμα τα 50 χρόνια του αγαπητού περιοδικού που συγκινεί ακόμη.

Καταγγέλλουν τον υπουργό

Τον υπουργό Πολιτισμού κ. Βενιζέλο καταγγέλλει το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων (ICOMOS), κατηγορώντας τον ότι «αρνείται συστηματικά να παράσχει την καθιερωμένη ετήσια οικονομική ενίσχυση», ενώ παρέχονται πακτωλοί χρημάτων σε πλήθος οργανώσεων και σωματείων. Στάση που ερμηνεύουν ως «αναχρονιστική τιμωρία» για την αντίθεση του ICOMOS στο ζήτημα του κωπηλατοδρομίου, της ανέγερσης του νέου Μουσείου Ακροπόλεως κ.ά. Για το τελευταίο εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η άμεση παύση των εργασιών στο οικόπεδο Μακρυγιάννη. Επίσης ζητούν την αλλαγή των χειρισμών από ελληνικής πλευράς με σκοπό την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στον διεθνή χώρο. «H άμεση επιστροφή και τοποθέτηση στον Παρθενώνα αρχιτεκτονικών μελών του, που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα συμβάλει όχι μόνο στην αισθητική αναβάθμιση αλλά και στη στατική επάρκεια του μνημείου». Απαιτούν, τέλος, τη δημιουργία αποτελεσματικών συνθηκών καθαρισμού της ατμόσφαιρας των Αθηνών που θα καταστήσουν ικανή την επανατοποθέτηση των Μαρμάρων στον Παρθενώνα και όχι εντός του μουσείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή