Επεκτείνονται οι προβλήτες της μαρίνας της Ζέας

Επεκτείνονται οι προβλήτες της μαρίνας της Ζέας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αναβάθμισητων εγκαταστάσεων μαρίνας Ζέας στον Πειραιά εγκρίθηκε προχθές το βράδυ από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έπειτα από αίτημα της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, θα επεκταθούν οι προβλήτες που χρησιμοποιούνται από μικρά σκάφη και θα δημιουργηθεί στην περιοχή ξύλινη ράμπα περιπάτου, μήκους 180 μ.

Επίσης, όπως ζητήθηκε και από την εταιρεία, θα καθαριστεί η λιμενολεκάνη, όμως αυτό θα γίνει μόνο στο κέντρο του λιμανιού με την επίβλεψη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Ο καθαρισμός θα περιοριστεί στο κέντρο για να μην καταστραφούν τυχόν λείψανα. Οπως τονίστηκε άλλωστε στο Συμβούλιο, στην ακτή Μουτσοπούλου, λ.χ., έχουν εντοπιστεί λείψανα αρχαίων ναυπηγείων καθώς και σπάνιες πυραμοειδείς άγκυρες οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο του Πειραιά.

Θέατρο Δόρας Στράτου

Λόγος προχθές έγινε και για το θέατρο της Δόρας Στράτου, ύστερα από αίτημα του ομίλου «Ελληνικοί Χοροί» για τη συνέχιση της λειτουργίας του θεάτρου στον αρχαιολογικό χώρο Φιλοπάππου και για τον ευπρεπισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεών του. Μέχρι λοιπόν να γίνει η μετεγκατάσταση του θεάτρου στη νότια λατομημένη περιοχή του λόφου Μουσών, στο πλαίσιο της ενοποίησης, το Συμβούλιο ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια την άδεια λειτουργίας του θεάτρου στη θέση όπου γνωρίζουμε, στου Φιλοπάππου. Αυτά μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να γίνει δυνατή η μεταφορά.

Επίσης γνωμοδότησαν θετικά και για τις επισκευές που πρέπει να γίνουν στο υπάρχον θέατρο, όπως μεταξύ άλλων αντικατάσταση των ελενίτ από κεραμοσκεπή, μεταφορά της εισόδου από τον Λουμπαρδιάρη που είναι σήμερα πιο κοντά στις εγκαταστάσεις, εργασίες καλλωπισμού όπου απαιτούνται κ.ά.

Συζήτηση έγινε και για το πάρκινγκ, όμως δεν είναι δυνατόν ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων στην περιοχή να χρησιμοποιηθεί μόνον από το θέατρο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το καλοκαίρι, εξ αιτίας της τουριστικής περιόδου αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων, όλα πρέπει να δείχνουν καινούργια και όχι παρατημένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή