Περιπλους

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ρος Ντέιλι στις «Ροές»

Επιστρέφει στην Αθήνα για δύο μόνο μουσικές βραδιές, την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη, στο θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 16, στο Γκάζι) ο Ρος Ντέιλι. O Ιρλανδός μουσικός, με αφορμή πρωτότυπο υλικό από την κρητική μουσική παράδοση, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ποικίλων ηχοχρωμάτων, αφού όπως είναι γνωστό, παίζει μοναδικά πάρα πολλά παραδοσιακά όργανα τόσο της πατρίδας μας όσο και πολλών χωρών των Εγγύς, Μέσης και Απώτερης Ανατολής. Μαζί του ο δεξιοτέχνης στο σάζι Περικλής Παπαπετρόπουλος και ο Γιάννης Παπατζανής, που τραγουδά και παίζει τόμπακ, ένα περσικό κρουστό. H είσοδος είναι 12 ευρώ.

Η ψυχή της Νέας Ζηλανδίας

Η διεθνούς φήμης συγγραφέας Τζάνετ Φρέιμ πέθανε στα 79 της χρόνια από λευχαιμία. Ηταν η μεγαλύτερη εν ζωή συγγραφέας της Νέας Ζηλανδίας και θεωρείται άξια απόγονος της Κάθριν Μάνσφιλντ. H Φρέιμ είχε γράψει τρίτομη αυτοβιογραφία, που έγινε το σενάριο της ταινίας της Τζέιν Κάμπιον «Αγγελος στο τραπέζι μου». Το πρώτο της μυθιστόρημα («Owls Do Cry») εκδόθηκε το 1957 και έκτοτε ακολούθησαν δέκα ακόμη, πέντε τόμοι διηγημάτων και μία ποιητική συλλογή. Το όνομά της είχε περιληφθεί ανάμεσα στους υποψήφιους για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ελληνογερμανικές μεταφράσεις

Μέχρι τις 26 Μαρτίου 2004 το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα δέχεται τις υποψηφιότητες για το Ελληνογερμανικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2004, το οποίο θεσπίστηκε το 1998, από κοινού από τη Γερμανία και την Ελλάδα. Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 5.000 ευρώ στον μεταφραστή αποκλειστικά, και από πρόσκληση ταξιδιού και διαμονή τεσσάρων ημερών στη Γερμανία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Νίκο Δεληβοριά (τηλ. 210-92.00.335), από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Αυτοβιογραφία Γρ. Ξενόπουλου

Μεγάλο φιλολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο «H αυτοβιογραφία του Γρηγορίου Ξενόπουλου» της Μαρίας Τριχιά – Ζούρα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αδελφών Γ. Βλάσση. Το βιβλίο είναι καρπός μακροχρόνιας έρευνας καθώς διερευνά σε βάθος και αξιολογεί την κύρια αυτοβιογραφία του Γρ. Ξενόπουλου, σε σύγκριση με τα άλλα αυτοβιογραφικά του κατάλοιπα, ελάχιστα γνωστά. H συγγραφέας είναι λέκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. H τιμή του βιβλίου είναι 17 ευρώ.

Οι προσφορές του ΜΙΕΤ

Για τρίτη χρονιά το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης συνεχίζει την προσπάθεια να κάνει γνωστό το εκδοτικό του έργο στο ευρύ αναγνωστικό κοινό. Ετσι, όπως κάθε Φεβρουάριο, καλεί τους βιβλιόφιλους να αποκτήσουν τίτλους-κοσμήματα της παγκόσμιας πνευματικής παραγωγής σε προσιτές τιμές, στα δύο βιβλιοπωλεία του, στην Αθήνα (στη Στοά του Βιβλίου) και στη Θεσσαλονίκη με εκπτώσεις έως 40% και ειδικές προσφορές σε σειρές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή