Χρηματοδότηση νέων ταινιών

Χρηματοδότηση νέων ταινιών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χρηματοδότηση πέντε νέων παραγωγών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, επικυρώνοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κρίσεων. Οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Ορίζοντες» και «Κίνητρο». Πιο συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα «Ορίζοντες» εγκρίθηκαν τρεις προτάσεις, εκ των οποίων η μία σε πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη: το «Τώρα θα δεις» σε σενάριο Ερσης Βασιλικιώτη – Νίκου Κανάκη και σκηνοθεσία Νίκου Κανάκη – Μάριου Καραμάνη, που χρηματοδοτείται με το ποσό των 260.000 ευρώ, «Εντουαρντ» σε σενάριο και σκηνοθεσία Αγγελικής Αντωνίου («Χαμένες Νύχτες») με 300.000 ευρώ και «H χορωδία του Χαρίτωνα» σε σενάριο Γρηγόρη Καραντινάκη – Γιώργου Μακρή – Δημήτρη Βάκρη και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη με 260.000 ευρώ. Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γ. Καραντινάκη. Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κίνητρο», επιλέχθηκαν δύο ταινίες που θα χρηματοδοτηθούν με 100.000 ευρώ η κάθε μία. Πρόκειται για τους «Λουκουμάδες με μέλι», την καινούργια παράγωγή της Ολγας Μαλέα (η οποία συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Απόστολο Αλεξόπουλο), και το νέο κινηματογραφικό εγχείρημα του Λάκη Λαζόπουλου με τίτλο «P20». Το σενάριο είναι του ιδίου ενώ πίσω από τις κάμερες θα βρίσκεται μαζί του και ο Παναγιώτης Κράβας.

Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη χρηματοδότηση του ίδιου προγράμματος το Κέντρο Ελληνικό Κινηματογράφου είχε δώσει την έγκρισή του για ταινίες που ετοιμάζουν γνωστοί και έμπειροι σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος («Delivery»), o Κωνσταντίνος Γιάνναρης («Το ταξίδι του γυρισμού»), ο Αντώνης Κόκκινος («O Μαραθώνιος») και η Λάγια Γιούργου («Λιούμπη»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή