Περιπλους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμνήσεις από την Προύσα

Πλούσιες εμπειρίες από μια δύσκολη ζωή περιγράφει η Λουκία Πιστικίδου στο αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Αναμνήσεις – Προύσα, προσφυγιά κι ένα επίμετρο», με εισαγωγή της Μαρίας Χριστίνας Χατζηιωάννου (εκδόσεις «Κόσμος»). «H διήγηση ξεκινά από τα νηπιακά μου χρόνια και καλύπτει κάτι λιγότερο από δύο δεκαετίες, ώσπου ο όρος “πρόσφυγας” δεν κυριολεκτούσε πια, γιατί στο χρονικό αυτό διάστημα όλοι είχαμε λύσει κατά κάποιον τρόπο το οικιστικό και βιοποριστικό πρόβλημα και είχαμε ενσωματωθεί στον αυτόχθονα πληθυσμό», σημειώνει η συγγραφέας. H έκδοση συνοδεύεται από πολλές προσωπικές φωτογραφίες.

Η «Νέα Εστία» και ο Οργουελ

Με τον Τζορτζ Οργουελ στο εξώφυλλο κι ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Τίμοθι Γκάρτον Ας για τη «Λίστα του Οργουελ» (και τις πολιτικές προεκτάσεις της) σε μετάφραση Γ. Καράμπελα κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της «Νέας Εστίας». Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται επίσης η επίσης πυκνή και ενδιαφέρουσα ανάλυση του N. E. Καραπιδάκη «H ιστορία σήμερα: συνοψίζοντας ορισμένα προβλήματα» και το κείμενο του Βάλτερ Πούχνερ «H Οδύσσεια του Ιάκωβου Καμπανέλλη». Επίσης: «Λαθρομετανάστες. (μονόλογοι) του Χρήστου Μπουλώτη, «Το τέλος του ζατρικίου ή ταβλιού εγκώμιο» του Σάββα Παύλου, «Πέντε τραγούδια» του Θοδωρή Γκόνη, κ. ά.

«Liston» για την Κέρκυρα

Εκδόθηκε πρόσφατα και διανέμεται δωρεάν ένα οδηγός εκδηλώσεων αποκλειστικά για την πόλη της Κέρκυρας με τίτλο «Liston». Στις σελίδες του παρουσιάζονται εκθέσεις, κινηματογράφοι, στέκια φαγητού, διασκέδαση, βιβλιοπαρουσίαση και η ατζέντα των εκδηλώσεων της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή