O «Ταξιδιώτης του χειμώνα» κατεβαίνει στην Αθήνα

O «Ταξιδιώτης του χειμώνα» κατεβαίνει στην Αθήνα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O ταξιδιώτης του χειμώνα» έρχεται στην Αθήνα… H τελευταία δουλειά του Κωνσταντίνου Ρήγου (συμπαραγωγή του Χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ και της ομάδας «Οκτάνα»), θα παρουσιαστεί μόνο για δέκα παραστάσεις στο θέατρο «Χώρα», από τις 5 έως τις 15 Φεβρουαρίου. H πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε σειρά παραστάσεων στον ίδιο χώρο (το φθινόπωρο) και δύο μοναδικές εμφανίσεις στο Εθνικό Θέατρο Μαυροβουνίου (29, 30/11).

Δεκατρείς χορευτές περνούν από διάφορα στάδια μοναξιάς, σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο, υπό παρακολούθησιν ή ομαδικά. O τίτλος της παράστασης, αναφορά στον κύκλο λίντερ του Σούμπερτ («Winterreise-Χειμωνιάτικο ταξίδι»), μπορεί να είναι παραπλανητικός. «Δεν είναι το ταξίδι που μετράει, αλλά ο ταξιδιώτης και η εμπειρία του», σημειώνει ο K. Ρήγος.

Η εποχή της παράστασης είναι ο χειμώνας και ο χρόνος μετεωρίζεται μεταξύ διαφόρων εποχών. Τα ρούχα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που εξερευνά, σε αντίθεση με παλιότερες δουλειές του Κωνσταντίνου Ρήγου, τους βαθμούς κάλυψης και όχι αποκάλυψης του σώματος! Τα σκηνικά υπογράφει ο Διονύσης Φωτόπουλος, τη μουσική, ο πρωτοεμφανιζόμενος συνθέτης, Δημοσθένης Γρίβας. Ερμηνεύουν οι Ελενα Τοπαλίδου, Κώστας Γεράρδος, Παναγιώτης Κοντονής, Αμάλια Μπέννετ κ.ά.

Στη συνέχεια

Ο «Ταξιδιώτης του χειμώνα» θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Βελιγράδι (17/4), από τις 5 Μαΐου θα βρίσκεται πάλι στη Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο) και τον Οκτώβριο 2004 θα παρουσιαστεί στο Τελ Αβίβ (Suzanne Dellal Centre). Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ για το 2004, περιλαμβάνουν: συμμετοχή στο δραματικό ορατόριο «H Ιωάννα στην πυρά» των Arthur Honegger-Paul Claudel (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 26, 27/2), «Μαραθώνιος Χορού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29/4), παρουσίαση του έργου «Μνήμη των κύκνων» στη Σιγκαπούρη (9, 10/6) και στη Λυών (Σεπτέμβριος), πρόσκληση Βρετανού χορογράφου για συνεργασία με το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ, πρεμιέρα της νέας δουλειάς του K. Ρήγου «Καρυοθραύστης» (Δεκέμβριος 2004) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή