«Ερωτήσεις της ζωής» με τον Φ. Σαμπατέρ

«Ερωτήσεις της ζωής» με τον Φ. Σαμπατέρ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ισπανός συγγραφέας και φιλόσοφος Φερνάντο Σαμπατέρ έχει προσκληθεί από το Ινστιτούτο Θερβάντες να επισκεφθεί την Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του «Οι ερωτήσεις της ζωής» (μτφ. Κυριάκος Φιλιππίδης, εκδ. «Αίολος») που κυκλοφόρησε στα ελληνικά. H παρουσίαση θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου (8 μ.μ.) στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5) με τη συμμετοχή του συγγραφέα, ο οποίος είναι μεγάλος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης καθώς και ιδρυτικό μέλος της ομάδα «Basta Ya», που μάχεται ειρηνικά την τρομοκρατία της ΕΤΑ.

Στο βιβλίο του «Οι ερωτήσεις της ζωής», ο Φερνάντο Σαμπατέρ θέτει θεμελιώδη ερωτήματα. Σε τι χρησιμεύει η φιλοσοφία; Ποιος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της στη Μέση Εκπαίδευση; Είμαστε συνηθισμένοι στο να δίνει η επιστήμη λύσεις σε διάφορες δυσκολίες και προβλήματα, όμως, κάποιες ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητες, χωρίς καμία οριστική λύση. O Φ. Σαμπατέρ είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 45 βιβλία.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Θερβάντες και οι εκδόσεις «Αίολος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή