Ατζεντα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Πολυθέαμα με τίτλο «K. Π. Καβάφης» στο Μέγαρο Μουσικής. Την εκδήλωση οργανώνει η Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ντον Πασκουάλε» του Ντονιτσέτι στη Λυρική Σκηνή.

– «Τρίτες και Δεκατρείς» -Μουσικές Τρίτες στο «Τριανόν». Απόψε (9 μ.μ.) θα δοθεί συναυλία με αποσπάσματα από κωμικές όπερες και οπερέτες. Ακολουθεί η προβολή της ταινίας των αδελφών Μαρξ «Μια νύχτα στην όπερα».

– Βραδιά μουσικής με έργα του Γ. A. Παπαϊωάννου στο Μουσείο Μπενάκη (8.30 μ.μ.).

– Στις «Ροές» (10 μ.μ.) ο Ρος Ντέιλι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το βιβλίο του Γιάννη Γ. Παπαϊωάννου «Νίκος Σκαλκώτας» παρουσιάζεται στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (12.30 μ.μ.). Στον ίδιο χώρο στις 8.30 μ.μ. παρουσιάζεται το βιβλίο «Σιδηροδρομικώς. Μπουένος Αϊρες – Μαδρίτη με τρένο» (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου – Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης).

– «Ανιχνεύοντας τα όρια του γήινου διαστημικού χώρου». Ομιλία του E. Σαρρή στην Ακαδημία Αθηνών (7 μ.μ.).

– «Από την Περσία στην Προβηγγία: Ερωτικές διηγήσεις στο ύστερο Βυζάντιο». Ομιλία του Παναγιώτη Αγαπητού στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 7.30 μ.μ.).

– «Ελλάδα: H ένταξη στην ONE και οι προκλήσεις του μέλλοντος». Παρουσίαση του βιβλίου (εκδ. «Καστανιώτη») στην «Αίγλη» Ζαππείου (12.30 μ.μ.).

– «Στο σκοτάδι μετέωρος». Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Λίλλη (εκδ. «Μελάνι») στο βιβλιοπωλείο «Πατάκη» (Ακαδημίας 65, 6.30 μ.μ.).

– Τελετή αυτονόμησης του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα) στο πλαίσιο τριημέρου εορταστικών εκδηλώσεων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Η κουβανέζικη μουσική από την αποικιοκρατία έως τη σάλσα». Σεμινάριο στα Ισπανικά με τον Βασίλη Σταματίου στο Κέντρο Σπουδών Ισπανικής Γλώσσας Abanico (Κολοκοτρώνη 12). Πληροφορίες: τηλ. 210-32.51.214.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή