Τα «Πάθη» του Γκίμπσον ξεσηκώνουν πολλά πάθη

Τα «Πάθη» του Γκίμπσον ξεσηκώνουν πολλά πάθη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδισε ακόμη και την ανοχή, αν όχι την έγκριση του Πάπα. Ομως ο Μελ Γκίμπσον έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να πείσει τους πιστούς όλων των δογμάτων για τις καλές του προθέσεις, μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε γίνεται στην Αμερική η έξοδος της ταινίας του «The Passioof the Christ». Στην Ελλάδα, η ταινία θα προβληθεί σχεδόν ταυτόχρονα, καθώς θα βγει στις αίθουσες την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Τζιμ Καβίζελ ως Χριστός και η Μόνικα Μπελούτσι στον ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής, ήδη θεωρείται σκανδαλώδης, καθώς έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε υψηλούς τόνους από την πλευρά φανατικών χριστιανών και εβραίων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η απεικόνιση της σταύρωσης θα γίνει αιτία για κύμα αντισημιτισμού.

Η πολεμική εναντίον του «The Passioof the Christ» έχει προγραμματιστεί να κορυφωθεί μέχρι την πρεμιέρα της ταινίας. Γι’ αυτό και μέσω της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, σχεδιάζεται σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων και διαλέξεων, με στόχο να περιοριστεί ο αρνητικός -όπως υποστηρίζεται- αντίκτυπος της ταινίας στο κοινό. Το πιθανότερο βέβαια είναι να λειτουργήσουν διαφημιστικά υπέρ της ταινίας όλες αυτές οι αντιδράσεις.

Διαμάχη δογμάτων

Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε μια ειδική προβολή του «The Passioof the Christ» για τον Πάπα στο Βατικανό. Σύντομα διέρρευσε ότι η αντίδρασή του ήταν θετική, αλλά αμέσως μετά εκπρόσωποι του κρατιδίου έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι ο Πάπας δεν εκφράζεται δημοσίως για έργα τέχνης.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ ευαγγελιστών και εβραίων για την ταινία. H εβραϊκή κοινότητα αντιδρά και στέλνει στα παραρτήματά της σε όλη την Αμερική ένα εγχειρίδιο σαράντα σελίδων με απαντήσεις για πιθανά ερωτήματα που θα προκύψουν. Από την άλλη πλευρά, οι ευαγγελιστές υποστηρίζουν ένθερμα τον Γκίμπσον, σε τέτοιο βαθμό, ώστε αποφάσισαν να εκδώσουν μια ειδική σειρά Βίβλων, με φωτογραφίες από την ταινία.

Το «The Passioof the Christ» είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Μελ Γκίμπσον. Αφιέρωσε πολύ χρόνο για να προετοιμάσει και να σκηνοθετήσει την ταινία, ξόδεψε 25 εκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα για την παραγωγή και πήρε το ρίσκο να βάλει τους ηθοποιούς να μιλούν στα λατινικά, τα εβραϊκά και τα αραμαϊκά.

Σε περίπου τέσσερις εβδομάδες θα φανεί αν θα δικαιωθούν οι επιλογές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή