Οι πέντε νέοι ηθοποιοί για το Βραβείο Δ. Χορν

Οι πέντε νέοι ηθοποιοί για το Βραβείο Δ. Χορν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τέταρτη χρονιά θα απονεμηθεί την ερχόμενη Δευτέρα το θεατρικό «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για νέο πρωταγωνιστή, το οποίο θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής στη μνήμη του αείμνηστου πρωταγωνιστή, με χρηματικό ποσό που κληροδότησε ο αδελφός του Γιάννης Χορν.

Για το «Βραβείο Χορν», που απονέμεται σε νέο άνδρα ηθοποιό (με πέντε το πολύ χρόνια στο θέατρο) για την ερμηνεία του κατά την περσινή θεατρική περίοδο (2002-2003), είναι υποψήφιοι οι εξής ηθοποιοί:

– Κώστας Βασαρδάνης για το ρόλο του Μανούς στον «Ξεριζωμό» του Μπράιαν Φρίελ, στο «Απλό Θέατρο», σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα.

– Σαράντος Γεωγλερής για το ρόλο του Ντόαλτι επίσης στον «Ξεριζωμό» του Φρίελ και του «Απλού».

– Νίκος Καρδώνης για το ρόλο του Ακάκιου Ακάκιεβιτς στο «Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ, που παίζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Νίνας Τσούσοβα.

– Βασίλης Μαυρογεωργίου για το ρόλο του Αύγουστου στο έργο «Norway today» του Ιγκόρ Μπαουερζίμα, που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Νταλιάνης στο θέατρο «Αμόρε».

– Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος για το ρόλο του Ιακώβ στο έργο των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέπα «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» σε σκηνοθεσία των συγγραφέων στο θέατρο «Πειραιώς 131».

H απονομή του βραβείου στον ηθοποιό που εν τέλει θα επιλεγεί θα γίνει στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ. Θα παρουσιάσει ο Στ. Φασουλής, θα προλογίσει ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής K. Γεωργουσόπουλος και θα πάρουν μέρος οι προηγούμενοι βραβευθέντες Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης και Χρήστος Λούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή