O Χάρι Πότερ τώρα και Αρχαία Ελληνικά

O Χάρι Πότερ τώρα και Αρχαία Ελληνικά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικά χρόνια, οι φανατικοί Ελληνες αναγνώστες του Αστερίξ είδαν ξαφνικά να κυκλοφορούν οι περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα στα Αρχαία Ελληνικά. Τώρα θα έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν τα κατορθώματα του δημοφιλούς Χάρι Πότερ, γραμμένα στην γλώσσα των αρχαίων μας προγόνων.

Ο Βρετανός καθηγητής Κλασικών Σπουδών, ο Αντριου Γιουίλσον, που χρειάστηκε ένα χρόνο για να ολοκληρώσει αυτό το φιλόδοξο πόνημα, θεωρεί ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κείμενο που έχει μεταφραστεί στα Αρχαία Ελληνικά εδώ και 1.500 χρόνια. Το βιβλίο «O Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2004 και στη γαελική.

Θα μπορούσε αυτό το βιβλίο να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα από τους καθηγητές Αρχαίων Ελληνικών στη διδασκαλία; O Γουίλσον είναι βέβαιος ότι θα συνέβαλε στην εκμάθηση. «H συγγραφέας J. K. Rowling κατάφερε να βάλει τα παιδιά να διαβάζουν Αγγλικά γιατί να μην τα καταφέρει με τα Ελληνικά και τα Λατινικά. Πραγματικά δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το ποιος θα το διαβάσει, βέβαια πολλοί φίλοι μου των Κλασικών Σπουδών το περιμένουν με αγωνία», λέει ο Γουίλσον στην ιστοσελίδα του BBC.

O καθηγητής ανέλαβε τη μετάφραση αφού διάβασε μια σχετική αγγελία σε μια βρετανική εφημερίδα: «Σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να μεταφράσω ένα τέτοιο κείμενο», υπογραμμίζει στο BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή