Περί «Τέταρτης Σταυροφορίας» στην Ακαδημία Αθηνών

Περί «Τέταρτης Σταυροφορίας» στην Ακαδημία Αθηνών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επιπτώσεις και τις συνέπειες μιας σημαντικής στιγμής στη σύγχρονη ιστορία εξετάζει το Διεθνές Συνέδριο που άρχισε χθες τις εργασίες του στην Ακαδημία Αθηνών, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλου.

«Η Τέταρτη Σταυροφορία και οι επιπτώσεις της» είναι ο τίτλος του συνεδρίου και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Μαρτίου. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Τέταρτης Σταυροφορίας, τα όσα συνέβησαν στη διάρκειά της, οι επιδράσεις της στην ιστοριογραφία και την τέχνη, οι αλλαγές και οι εξελίξεις που την ακολούθησαν, η Κωνσταντινούπολη, η αυτοκρατορική κληρονομιά και ο μετασχηματισμός των ελληνικών κρατών και κοινωνιών αλλά και της περιφέρειας και ό, τι ακολούθησε μέχρι τα τέλη του 13ου αιώνα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τους διεθνούς κύρους επιστήμονες στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου.

Η Αγγελική Λαΐου, η Χρύσα Μαλτέζου, ο Ταξιάρχης Κόλιας, ο Χαράλαμπος Μπούρας, η Αλκμήνη Σταυρίδου-Ζαφράκα, ο Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, ο Χαράλαμπος Γάσπαρης, η Μαρία Βασιλάκη, η Μαρίνα Κουμανούδη και η Μυρτάλη Αχειμάστου-Ποταμιάνου είναι οι Ελληνες ομιλητές στο συνέδριο δίπλα σε πολλούς ξένους συναδέλφους τους, όπως οι B. Kedar, P. Magdalino, M. Angold, Al. Andrea, An. Carile, F. Caroff, D. Jacoby, R. Nelson, R. Macrides, S. Karpov κ.ά.

Μία σημαντική στιγμή στην ιστορία του Μεσαίωνα που άφησε τα σημάδια της σε Ανατολή και Δύση για τους επόμενους αιώνες, στην πολιτική, την ιδεολογία, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη διαμόρφωση του κόσμου με τη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή