Ερωτας, φιλία, σχέσεις σε κρίση

Ερωτας, φιλία, σχέσεις σε κρίση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις καλές ταινίες είχε χθες το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 54ου Φεστιβάλ του Βερολίνου, που εξελίσσεται μάλλον καλύτερα από τις αρχικές μετριοπαθείς προβλέψεις. Ενα σίκουελ -αν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς έτσι- του «Πριν το ξημέρωμα», είναι η ταινία του Αμερικανού Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Πριν το σούρουπο» με τον Ιθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί. O Τζέσε και η Σελίν, το ίδιο ζευγάρι που στην προηγούμενη ταινία είχαμε δει να περιπλανιέται στη Βιέννη, σχεδόν δέκα χρόνια μετά ξαναβρίσκεται στο Παρίσι. Εκείνος συγγραφέας που ζει στη Νέα Υόρκη, εκείνη ζει στο Παρίσι. H συνάντησή τους θα εξελιχθεί σε μια ολόκληρη μέρα στα καφέ και τους δρόμους του Παρισιού, με την ίδια έλξη που είχε χαρακτηρίσει και την πρώτη τους επαφή. Πολύ πιο σκοτεινή η «Σαμαρείτισσα» του Κορεάτη Κιμ Κι Ντουκ, που παρακολουθεί τη φιλία δύο κοριτσιών. H μία είναι πόρνη και όταν ξαφνικά σκοτώνεται, η φίλη της για να εξιλεωθεί -καθώς αισθάνεται υπεύθυνη- παίρνει όλους τους πελάτες της χωρίς να δέχεται χρήματα. O χήρος πατέρας της θα ανακαλύψει κάποια στιγμή τι συμβαίνει και θα αρχίσει να χτυπάει τους πελάτες της κόρης του. Μέχρι που κάποια στιγμή θα χτυπήσει πολύ δυνατά.

Τρίτη και τελευταία ταινία του χθεσινού διαγωνιστικού προγράμματος, τα «Κόκκινα φώτα» του Γάλλου Σεντρίκ Καν, ταινία που ήδη έχει αγοραστεί από Ελληνα διανομέα. H ταινία, που πρωταγωνιστούν η Καρόλ Μπουκέ και ο Ζαν Πιερ Νταρουσέν, είναι μια ματιά στη σχέση ενός ζευγαριού που ξεκινά ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο για να πάρει τα παιδιά του από την κατασκήνωση. Εκείνη αργεί και όσο εκείνος την περιμένει πίνει, με αποτέλεσμα να οδηγήσει μεθυσμένος, να τσακωθούν και σε μια στάση, η σύζυγος να εξαφανιστεί. H εξέλιξη του ταξιδιού θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες στον γάμο τους.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο πρόκειται να προβληθεί στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα το «Λιβάδι που δακρύζει» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. H πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει απόψε στις 9.30 το βράδυ για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την Μπερλινάλε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή