Εικαστικη ατζεντα

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάλογος με τη μνήμη. Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η έκθεση του Κώστα Μουδάτσου, που παρουσιάζεται στην γκαλερί της Ερσης (Κλεομένους 4, Δεξαμενή). H ενότητα των έργων του εντάσσεται στην περίοδο 1998 – 2003 κατά την οποία ο καλλιτέχνης ανοίγει ένα διάλογο με την πραγματικότητα και τη μνήμη, την παρουσία και την απουσία, τη φύση της μικροκλίμακας και της μακροσκοπικής θέασης του κόσμου.

Ομάδα θετικής ενέργειας. Δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 30. Αγαπούν τη δύναμη των χρωμάτων και την τέχνη του δρόμου. Εξι νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα πρωτότυπα έργα τους στην γκαλερί «Στάβλος» του ομώνυμου πολυχώρου στο Θησείο (Ηρακλειδών 10) από σήμερα μέχρι και τις 11 Μαρτίου. O Smart, o Zapos, o Manel, o Sake, o Smile kαι ο Felix, γνώστες του γκράφιτι και των τεχνικών του, εκφράζουν στα έργα τους ένα κομμάτι από το πολύχρωμο σύμπαν, που δημιουργούν στους δρόμους της Αθήνας.

Αρωμα Επτανήσων. Μία νέα έκθεση ιστορικής μνήμης της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα «Επτάνησα, 140 χρόνια από την Ενωση με την Ελλάδα», εγκαινιάστηκε χτες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωσταντίνο Στεφανόπουλο. H έκθεση θα λειτουργήσει στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποτελεί την πρώτη από σειρά σχετικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Βουλή. Τα εκθέματα, που προέρχονται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και ιδιώτες της Αθήνας και των νησιών του Ιονίου, αναφέρονται σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Παρουσιάζεται η κοινωνία, η οικονομία, ο πολιτισμός, η πολιτική και διπλωματική ιστορία των Ιόνιων Νησιών, ενώ εκτίθενται χάρτες, χαρακτικά και βιβλιακό υλικό από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, καθώς και έργα Επτανήσιων καλλιτεχνών από τη Συλλογή Εργων Τέχνης της Βουλής. Θα προβάλλεται, επίσης, οπτικοακουστικό υλικό με θέμα «Επτά Νησιά, μία ιστορία».

Τέχνη & Δώρα. Αν σκοπεύετε να εορτάσετε τον Αγιο των Ερωτευμένων και ψάχνετε ωραίες ιδέες για δώρα, επισκεφθείτε το πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4). Για τις 14 Φεβρουαρίου θα βρείτε μια σειρά από κοσμήματα με την υπογραφή της Ιλεάνας Μακρή: πρωτότυπα βραχιόλια, σκουλαρήκια και καρφίτσες σε λιτές γραμμές, από 55 μέχρι και 200 ευρώ.

Ρουά Ματ. Τη Δευτέρα εγκαινιάζεται η έκθεση του Νικόλα Σφήκα με τίτλο «Chess Wars» και θέμα το σκάκι. O καλλιτέχνης επινόησε μια σχέση ανάμεσα στο σκάκι και πολλές άλλες όψεις της ζωής και της τέχνης, παίζοντας με διακοσμητικές λεπτομέρειες. Διάρκεια μέχρι και τις 5 Μαρτίου.

CreatioΡark. Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης του Γιάννη Παυλίδη, που φιλοξενείται μέχρι και το Σάββατο 6 Μαρτίου στην γκαλερί Καλφαγιάν στο Κολωνάκι (Καψάλη 6). Κατασκευάζει μια σειρά έργων από χαρτοπολτό και ύστερα τα ζωγραφίζει με έντονα χρώματα. Δέντρα, φρούτα, πλανήτες, εκρήξεις αποτελούν το εικαστικό του σύμπαν με την πληθώρα των συμβόλων να κλέβουν την παράσταση.

Αντιθέσεις Εκθεση ζωγραφικής της Κικής Φιλόσογλου με επιμέλεια της Λίνας Τσίκουτα φιλοξενείται στον χώρο τέχνης «Αλεκτον» (Σφακηρίας 23, Κεραμεικός) μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου.

Τέχνη στο Ναύπλιο. Ζωγραφικά έργα περιλαμβάνει η έκθεση της Μαριλένας Ζαμπούρα, που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης Ναυπλίου (Βασ. Αλεξάνδρου 5) μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου. Εκτίθενται έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων με υλικά λάδι σε μουσαμά ή ξύλο και μεικτή τεχνική σε χαρτιά.

Αιώνιο ελληνικό φως. Μια ομαδική έκθεση με σημαντικούς καλλιτέχνες, που εμπνεύστηκαν από το ελληνικό φως εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη Ψυχάρη (Ψυχάρη 36, Αθήνα) την ερχόμενη Δευτέρα. Συμμετέχουν: Τσόκλης, Φασιανός, Καράς, Μυταράς, Γεωργιάδης, Σόρογκας, Ζούνη, Βένιος, Μαυροϊδής, Απέργης κ.ά. Μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

Η φύση σε έργα γλυπτικής

Ο κόσμος του Γιώργου Σταματόπουλου είναι η φύση. Στην έκθεσή του στην γκαλερί «Εκφραση» (Μεταξά & Φοίβης 11, Γλυφάδα) ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα γλυπτικά, δίνει μορφή στον αέρα, τη γη και τη θάλασσα. Στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως ψάρια, μέλισσες, σκυλιά, πουλιά, μερμήγκια, πεταλούδες παρουσιάζονται άλλοτε σε φυσικό μέγεθος άλλοτε υπερμεγεθυμένα, με τεχνική που συνδυάζει την αναπαράσταση με την εννοιολογική δημιουργία. O Σταματόπουλος είναι γιος μηχανουργού. Από τότε που ήταν μικρός παρακολουθούσε τον πατέρα του και έμαθε πως να χρησιμοποιεί εργαλεία, κατασκευάζοντας μάλιστα τα παδικά του παιχνίδια. H γλυπτική του χαρακτηρίζεται από έναν ιδιότυπο ρομαντισμό, στον οποίον εμπλέκονται αρχετυπικές μνήμες και σύγχρονες αναζητήσεις. Μέχρι και τις 6 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή