Ηρεμη μέρα πριν από την προβολή της ταινίας του Θ. Αγγελόπουλου

Ηρεμη μέρα πριν από την προβολή της ταινίας του Θ. Αγγελόπουλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχετικά ήρεμη χθες η μέρα στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Μπερλινάλε, εν αναμονή της προβολής της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Τριλογία: Το λιβάδι που δακρύζει». O Αγγελόπουλος έφτασε χθες στο Βερολίνο και πρώτη του κίνηση ήταν να ελέγξει τον ήχο της ταινίας -που είχε προβλήματα- ώστε όλα να είναι εντάξει για τη πρώτη χθεσινοβραδινή δημοσιογραφική προβολή. Απόψε, που είναι η επίσημη προβολή, από το Βερολίνο, όπου θα βρίσκεται ο Αγγελόπουλος, θα μιλήσει με link στις αίθουσες που θα γίνεται ταυτόχρονα η ελληνική πρεμιέρα? τον «Απόλλωνα» στην Αθήνα και το «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται ο υπουργός Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος.

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό διαγωνιστικό πρόγραμμα, προβλήθηκε η αμερικανική παραγωγή «The final cut» τoυ Ομάρ Ναΐμ, με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, τον Τζιμ Καβίζελ και τη Μίρα Σορβίνο. Είναι ένα μελλοντολογικό δράμα, με θέμα την τεχνολογία και τις αναμνήσεις που στοιχειώνουν τον κεντρικό ήρωα.

Στην αμερικανο-κολομβιανή παραγωγή «Maria full of grace» του Τζόσουα Μάρστον, ηρωίδα είναι η 17χρονη Μαρία, που εγκαταλείπει τη φυτεία τριαντάφυλλων όπου δουλεύει με την οικογένειά της και, ενώ είναι έγκυος, αποφασίζει να βρει την τύχη της στην πόλη. Δουλεύει ως κούριερ, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι τα φορτία που μεταφέρει είναι ηρωίνη. H τρίτη ταινία του διαγωνιστικού ήταν μια γερμανική παραγωγή, το «Nightsongs» του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ. Πρωταγωνιστεί ένα νεαρό ζευγάρι, ένας αποτυχημένος συγγραφέας και η γυναίκα του, που έρχονται σε σύγκρουση όταν ανακαλύπτουν ότι τα «θέλω» τού καθενός διαφέρουν πια από του άλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή