Δύο εκρηκτικές συναυλίες των Primal Scream στην Αθήνα

Δύο εκρηκτικές συναυλίες των Primal Scream στην Αθήνα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και ο ρομαντισμός των ημερών (το Σάββατο είναι του Αγίου Βαλεντίνου) ταιριάζει μάλλον με πιο ατμοσφαιρικές μουσικές, οι δύο συναυλίες που δίνουν οι Primal Scream αύριο και το Σάββατο στο «Ρόδον» είναι μια πολύ ελκυστική πρόταση. Μετά τις εμφανίσεις τους στη σκηνή του Glanstonbury, του Fuji Festival και άλλων μεγάλων φεστιβάλ, αλλά και τη συναυλία τους με τους Ρόλινγκ Στόουνς στο Twickenham, το συγκρότημα που φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια μουσικής δράσης, έρχεται στην Αθήνα για δύο εκρηκτικά live.

Οι Primal Scream δημιουργήθηκαν το 1984 στη Γλασκώβη. O ιδρυτής του γκρουπ κι ένας από τους μουσικούς που έχουν επηρεάσει πολύ το σύγχρονο ροκ, ο Μπόμπι Γκιλέσμπι, συνέλαβε την ιδέα όταν ήταν ντράμερ στους Jesus & Mary Chain. Το 1987, ο Μπόμπι Γκιλέσπι, ο Τζιμ Μπίτι και ο Ρόμπερτ Γιανγκ έκαναν το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία με το «Sonic Flower Groove», δουλειά με πολλές επιρροές από την ψυχεδέλεια της δεκαετίας του ’60. Δύο χρόνια μετά, το 1989, ακολούθησε το ομώνυμο άλμπουμ τους με σαφείς πια ροκ προσανατολισμούς.

Το «Screamadelica» που κυκλοφόρησε το 1991 ήταν η προσφορά των Primal Scream στο σύγχρονο ροκ. Ενα άλμπουμ που έδωσε νέα διάσταση, πιο ρυθμική στο ροκ.

Η επόμενη δουλειά τους, το φανκ «Give Out, but don’t Give Up», ξάφνιασε το κοινό τους αλλά το οργισμένο «XTRMNTR» (Extermainator) του 2000 έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, τους εκτόξευσε στις πρώτες θέσεις των τσαρτ με τα σινγκλ «Swastica Eyes» και «Kill all Hippies» και τους έκανε εξώφυλλο στα μεγαλύτερα μουσικά περιοδικά. Τα άλμπουμ που συμπληρώνουν τη δισκογραφία τους είναι το «Evil Heat» του 2002 και η πρώτη τους συλλογή που κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο «Dirty Hits» η οποία καλύπτει τραγούδια από το «Scremadelica» μέχρι και σήμερα.

Στις συναυλίες τους στο «Ρόδον» θα παρουσιάσουν κομμάτια από ολόκληρη τη μουσική τους πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή