O αδελφός μου ο αρκούδος **

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κλασική «χειροποίητη» παράδοση της Ντίσνεϊ, πατάνε οι δημιουργοί του «Αδελφού μου του αρκούδου», για να κάνουν την ταινία, που αποτελεί μια από τις τελευταίες ευκαιρίες των παιδιών να δουν μια παραδοσιακή ταινία Ντίσνεϊ, καθώς η κατεύθυνση είναι πια το ψηφιακό animation. Ηρωας ο νεαρός Ινδιάνος Κενάι, που χάνει έναν αδελφό του, από την επίθεση μιας αρκούδας. Την καταδιώκει και τη σκοτώνει, αλλά τα πνεύματα του δάσους μεταμορφώνουν τον ίδιο σε αρκούδα. Τον μεταμορφωμένο Κενάι καταδιώκει τώρα ο άλλος αδελφός του, πιστεύοντας ότι είναι η αρκούδα που ευθύνεται για τον θάνατο των αδελφών του. Στην περιπλάνησή του, ο Κενάι θα γνωρίσει ένα αρκουδάκι, τον Κόντα, που δέχεται τη συντροφιά του, όταν του λέει πώς θα μπορέσει να ξαναγίνει άνθρωπος.

Ο «Αδελφός μου αρκούδος» είναι μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία και την αλληλοκατανόηση, με μικρές δόσεις από όλα τα συστατικά των παραγωγών του στούντιο. Λίγη δράση, λίγη συγκίνηση, λίγο χιούμορ, ειδικά από ένα ζευγάρι ξεκαρδιστικών τάρανδων. H απλοϊκή ιστορία του όμως, θα τραβήξει το ενδιαφέρον μόνο των πολύ μικρών παιδιών. Οταν τα παιδιά βομβαρδίζονται με αναφορές της σύγχρονης κουλτούρας και ανταποκρίνονται σε ταινίες κινουμένων σχεδίων γεμάτες απ’ αυτές, όπως το «Ψάχνοντας τον Νέμο» και τον «Σρεκ», το κοινό του «Αδελφού μου του αρκούδου», δύσκολα θα είναι άνω των δέκα ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή