Οι υποψήφιοι βραβείων Κουν και Μουσικής

Οι υποψήφιοι βραβείων Κουν και Μουσικής

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεθαύριο Δευτέρα το μεσημέρι στη 1, στο Μέγαρο Μουσικής, απονέμονται τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής 2003, που απονέμει η Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

ΘΕΑΤΡΟ. Υποψήφιοι είναι: Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου: Λευτέρης Βογιατζής, Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Ηλίας Λογοθέτης, Κώστας Καζάκος, Νίκος Μαστοράκης, Θέατρο του Νότου. Βραβείο σε καλλιτεχνικό οργανισμό της περιφέρειας: Ομάδα «Μνήμη» Χανίων, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Ομάδα πόλης Σύρου, Ακτίς Αελίου Θεσσαλονίκης. Βραβείο θεατρολογικού συγγράμματος: Θόδωρος Χατζηπανταζής «Από Δουνάβεως μέχρι Νείλου», Γιώργος Πεφάνης «Τοπία της δραματικής γραφής», Ελένη Βαροπούλου «Το αληθινό θέατρο». Βραβείο νέου δημιουργού: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για το ρόλο του στους «Βατράχους» (ΚΘΒΕ), Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος για το ρόλο του στα «Μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Παπαθανασίου-Ρέπα, θέατρο Πειραιώς 131, Ομάδα «Παίκτες» της Μαρίας Σάββα, Ομάδα «Το σχήμα των πραγμάτων» του Θανάση Σαράντου.

Βραβείο Κουν ελληνικού έργου: Παύλος Μάτεσις «Ζητείται άγγελος φύλακας», Λούλα Αναγνωστάκη «Σ’ εσάς που με ακούτε», Ανδρέας Στάικος «Επικίνδυνες μαγειρικές», Κωστής Καπελώνης-Νίκος Αλεξίου «Παραμύθι από χαρτί». Βραβείο Κουν Σκηνοθεσίας ελληνικού έργου: Λυδία Κονιόρδου για τον «Ιωνα» στο Εθνικό Θέατρο, Διαγόρας Χρονόπουλος για το «Φάντασμα του Ραμόν Νοβάρο» του Μάτεσι στο Εθνικό, Ελένη Γεωργοπούλου για το «Ούτος ήτο ο αστήρ μου» των Βικέλα και Ροϊδη (ομάδα Πόλη Σύρου), Θανάσης Παπαγεωργίου «Μήδεια» του Μποστ (Στοά και ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης). Βραβείο Ερμηνείας ελληνικού έργου: Σωτήρης Μουστάκας για επιθεωρήσεις, Τάσος Πεζιρκιανίδης για «Φάντασμα Ραμόν Νοβάρο», Βιβή Κόκα για το ρόλο της στο έργο της Λ. Διβάνη «H ωραία κοιμωμένη», Γιώργος Αρμένης «Κασέτα» της Αναγνωστάκη, Θ. Παπαγεωργίου «Μήδεια» Μποστ.

ΜΟΥΣΙΚΗ. Για τον τομέα της μουσικής υποψήφιοι κατά κατηγορία είναι: Μεγάλο βραβείο Μουσικής: Λουκάς Καρυτινός, Λίλα Λαλάντη, Νίκος Αθηναίος, Μαρκέλα Χατζιάνο, Τζένη Δριβάλα. Τιμητική διάκριση σε πρωτοεμφανιζόμενο: Μαρίτα Παπαρίζου (Ορλάνδος μαινόμενος στη Λυρική), Αθανασία Τζάνου, συνθέτις του έργου «Τρίπτυχο III», ο κρουστός Κωνσταντίνος Θεοδωράκος για την ερμηνεία του σε έργα Ξενάκη στο Μέγαρο, και ο βιολοντσελίστας Χριστόφορος Μιρόσνικοφ (Χάιντν στο Μέγαρο). Διάκριση σε μουσικολογικό σύγγραμμα: Κωνσταντίνος Φλώρος «O άνθρωπος, ο έρωτας, η μουσική», Γιώργος Ζερβός «Σαίνμπεργκ, Μπεργκ, Βέμπερν, η κρίση της μουσικής δια μέσου της κρίσης του θέματος και των μορφών» και Γιάννης Τσανταρίδης «H μουσική στην Κέρκυρα». Για πολιτιστικό οργανισμό περιφέρειας είναι υποψήφιοι το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και η Στέγη Νέας Καρβάλης και για το Βραβείο Δίσκου οι: «Αδελφή Βεατρίκη» του Μητρόπουλου, «Λάλον ύδωρ» με την πιανίστρια Ναταλία Μιχαηλίδου, «Music for saxophone and orchestra» του Θόδωρου Κερκέζου και «Λουλούδι της φαντασίας» του Κυριάκου Σφέτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή