Δεκαπέντε πλατείες αποκτούν… χορηγό!

Δεκαπέντε πλατείες αποκτούν… χορηγό!

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν δεν υπάρχουν χρήματα, επιστρατεύονται οι ιδέες. O Δήμος Αθηναίων στην προσπάθειά του να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάπλαση των προσόψεων κτιρίων της πρωτεύουσας επιχειρεί να κινητοποιήσει τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης. Το πείραμα δείχνει να πετυχαίνει. Δεκαπέντε σημαντικές πλατείες της πόλης θα αποκτήσουν νέα όψη καθώς ισάριθμοι επιχειρηματικοί όμιλοι ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμα» της δημάρχου Ντόρας Μπακογιάννη και ανέλαβαν την ευθύνη να ανακαινίσουν τις προσόψεις όσων κτιρίων τις περιβάλλουν με δικά τους έξοδα. H επιτυχία του προγράμματος χορηγίας έχει πολλαπλή σημασία. Δεν είναι μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα. Κυρίως, καλλιεργεί ένα νέο αστικό ήθος που έχει να κάνει με την συνευθύνη και τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου στην εμφάνιση της πόλης.

«Δεν περισσεύει κανείς»

Το πρόγραμμα άρχισε με παρουσιάσεις από την ίδια τη δήμαρχο Αθηναίων σε ομάδες επιχειρηματιών. H ίδια προλογίζοντας τον ενημερωτικό τόμο που δόθηκε στους υποψήφιους χορηγούς επισημαίνει ότι στο εγχείρημα για την αισθητική ανάπλαση των προσόψεων των κτιρίων «δεν περισσεύει κανένας». Και συνεχίζει: «Σ’ αυτήν την προσπάθεια θέλουμε ενεργούς συμμέτοχους όλους τους πολίτες της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα δε εσάς τους επιχειρηματίες, οι οποίοι στηρίζετε την οικονομική ζωή της πόλης».

Οι πλατείες είναι οι παρακάτω (στην παρένθεση αναγράφεται ο προϋπολογισμός κάθε έργου): Γκύζη (294.500 ευρώ), Βάθη (215.000), Μαδρίτης, πίσω από το Χίλτον (148.500), Αγίου Θωμά (290.000), Ορθοδοξίας (220.000), Ακαδημίας Πλάτωνος (205.000), Αμερικής (330.000), Δεξαμενής (110.000), Παγκρατίου (140.000), Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα (144.000), Εργατών Πολεμιστών στην Λαμπρινή (200.000), Βικτωρίας (379.000), Μάχης Αναλάτου στο Νέο Κόσμο, Κυψέλης (409.400) και Αθ. Κανελλοπούλου στην οδό Πανόρμου (186.000). Σε ανταπόδοση της καλής θέλησης, ο δήμος θα εξασφαλίσει εκτεταμένη προβολή του κάθε χορηγού στο χώρο ανάπλασης κατά τη διάρκεια των εργασιών μέσω διαφημιστικών πανό καθώς και παρουσία του στον αναβαθμισμένο χώρο μετά το τέλος των εργασιών, το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή