«Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» σε πολιτικό – μουσικό κλίμα

«Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» σε πολιτικό – μουσικό κλίμα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική ποίηση είναι το θέμα με το οποίο συμμετέχουν φέτος, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και η Εταιρεία Συγγραφέων.

Στις 21 Μαρτίου έχει καθιερωθεί, εδώ και λίγα χρόνια, να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στην ημέρα της Εαρινής Ισημερίας. Ετσι, φέτος, λίγο μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, το κλίμα αναμφίβολα θα εξακολουθεί να είναι πολιτικό. Στις 22 Μαρτίου, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η φετινή εκδήλωση, με τίτλο «O ποιητής ως πολίτης του ιστορικού παρόντος», θα εστιάσει «στους τρόπους με τους οποίους ο σημερινός ποιητής προσπαθεί να εκφράσει τη νέα εποχή, ανιχνεύοντας τις συνέχειες και τις ρήξεις με την πολιτική ποίηση του παρελθόντος, την ποίηση κοινωνικής ευαισθησίας και κριτικής, αναδεικνύοντας τη διάρκεια και τη διαφορά μέσα στη συγχρονία».

Εναρμονισμένος με το κλίμα και ο φετινός εορτασμός του EKEBI και της Εταιρείας Συγγραφέων, συνδέοντας το χθες με το σήμερα όχι μόνο μέσω της ποίησης αλλά και μέσω της μουσικής, αφού η εκδήλωση -εκτός από τις ομιλίες και τις αναγνώσεις ποιημάτων- θα συνοδεύεται και από συναυλίες. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι έχουν γίνει επαφές με το συγκρότημα Active Members. Επίσης, παράλληλα με την εκδήλωση, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Καραγιάννη πάνω στις ποιητικές συλλογές «O κύριος Φογκ» του Γιάννη Βαρβέρη και «Επεισόδιο» του Γιώργου Μπλάνα. Ομιλητές θα είναι ο κριτικός και πεζογράφος Κώστας Βούλγαρης, ο καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Columbia Στάθης Γουργουρής, ο κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας Αλέξης Ζήρας και ο κλασικός φιλόλογος Μάσιμο Κατσούλο. Τη φιλολογική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Κώστας Βούλγαρης.

Κι επειδή μια εκδήλωση για την ποίηση δεν μπορεί να μην έχει απαγγελία ποίησης, ποιήματά τους θα διαβάσουν οι Σπ. Βρεττός, Γ. Δάλλας, K. Καναβούρης, T. Καπερνάρος, Βαγ. Κάσσος, M. Κούρση, Θαν. Κωσταβάρας, Ηλ. Λάγιος, Βασ. Λαλιώτης, Γ. Λίλλης, Γ. Μαρκόπουλος, Γ. Μπλάνας, K. Παπαγεωργίου, Λ. Πούλιος, Στ. Ροζάνης, Χρ. Ρουμελιωτάκης, Αν. Φωστιέρης, Δημ. Χουλιαράκης και Χάρης Ψαρράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή