Συζήτηση στο Πάντειο με αφορμή το Outlook

Συζήτηση στο Πάντειο με αφορμή το Outlook

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους κύριους στόχουςτου Outlook ήταν να διοργανώσει μια μεγάλη, ανοιχτή συζήτηση για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Αν και είχε προαναγγελθεί, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, εξαιτίας οικονομικής δυσπραγίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή της έκθεσης Χρήστου Ιωακειμίδη.

Ενα περίπου μήνα μετά το κλείσιμο του Outlook η ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την αίθουσα τέχνης Titanium ανέλαβαν την πρωτοβουλία για ένα διάλογο με θέμα «Τα προβλήματα και η δυναμική του οπτικού πολιτισμού στην Ελλάδα σήμερα, με αφορμή την έκθεση Outlook». H συζήτηση θα γίνει αύριο στο Αμφιθέατρο «Σάκης Καράγεωργας» του Παντείου στις 5 μ. μ.

Βασικοί ομιλητές είναι οι: Ρένα Αργυράκη, καθηγήτρια Φιλοσοφίας της ΑΣΚΤ του ΑΠΘ, ο Βαγγέλης Δημητρέας, ζωγράφος και ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ του ΑΠΘ, ο Παύλος Χριστοδουλίδης, καθ. Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ο Γιάννης Σκαρπέλος, καθηγητής Οπτικού Πολιτισμού του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, ο Μάνος Στεφανίδης, επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης και ο Αριστείδης Γιαγιάννος ιδιοκτήτης της Τitanium.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν ο Γιάννης Φωκάς, πρόεδρος του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ο Γιάννης Ανδρεάδης, πρόεδρος του Τμήματος Μέσων, Επικοινωνίας & Πολιτισμού του Παντείου και ο Φώτης Χατζηιωαννίδης, γλύπτης και καθηγητής της ΑΣΚΤ του ΑΠΘ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν στη συζήτηση -που θα έχει κατά τα φαινόμενα σκληρή κριτική προς το Outlook, θα πάρει μέρος και ο Χρ. Ιωακειμίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή