Περιπλους

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορτοκάλογλου σε νέο κύκλο

Μετά τη Θεσσαλονίκη απ’ όπου ξεκίνησε το φετινό του κύκλο εμφανίσεων, ο Νίκος Πορτοκάλογλου ετοιμάζεται για την Αθήνα. Από τις 27 του μηνός στο «Σταυρό του Νότου» όπου μαζί με τον σταθερό πια συνεργάτη και φίλο από τα παλιά, Οδυσσέα Τσάκαλο, και τη Ανδριάννα Μπάμπαλη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνωστά και νέα κομμάτια. Και βέβαια τα τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ «Δίψα». Επειδή όμως κάθε εμφάνιση ποτέ δεν είναι ίδια, φετινή έκπληξη του τραγουδοποιού είναι η μπάντα. Ενα σύνολο πνευστών που θα δώσει άλλο ηχητικό χρώμα στα τραγούδια του. Μαζί του οι μουσικοί: Γιάννης Μωραΐτης, Δημήτρης Σαβανής και Τάσος Φωτίου.

Πρόσκληση για Μπιενάλε

Η 9η Διεθνής Αρχιτεκτονική Εκθεση 2004 (Μπιενάλε Βενετίας) θα πραγματοποιηθεί από 5 Σεπτεμβρίου έως 7 Νοεμβρίου. Προκειμένου να επιλεγεί η ελληνική εθνική συμμετοχή, το ΥΠΠΟ προσκαλεί αρχιτέκτονες με εξειδίκευση στον τομέα των σύγχρονων θεωριών της αρχιτεκτονικής και με εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Το γενικό θέμα της Μπιενάλε είναι «Μεταμορφώσεις» (επιμ. Kurt W. Forster). Οι προτάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Εικαστικών Τεχνών, Ρεθύμνου 1, τηλ. 210 8201725, έως 23 Μαρτίου.

Πάστερνακ στη Ρωσία

Τα άπαντα του Μπόρις Πάστερνακ, απαγορευμένα επί 30 χρόνια από το καθεστώς της ΕΣΣΔ, πρόκειται να εκδοθούν ελεύθερα στη Ρωσία. O Πάστερνακ έγινε απαγορευμένος συγγραφέας το 1958 από την Ενωση Σοβιετικών Συγγραφέων μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ για το πασίγνωστο μυθιστόρημά του «Δόκτορ Ζιβάγκο». Την απαγόρευση ήρε ο Γκορμπατσόφ το 1988. Τώρα, όμως, το σύνολο του έργου του θα κυκλοφορήσει σε 11 τόμους τον Φεβρουάριο του 2005 για να τιμήσουν την 115η επέτειο από τη γέννηση του Πάστερνακ. H ρωσική τηλεόραση αγόρασε επίσης τα δικαιώματα για την τηλεοπτική μεταφορά του «Δόκτορ Ζιβάγκο» (ΙΤV).

Μορφές στα κάστρα

Η νομαρχία Λακωνίας, με πρωτοβουλία του νομάρχη Κωνσταντίνου Φούρκα, εγκαινιάζει φέτος το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων στα κάστρα του νομού, της Πελοποννήσου γενικότερα, αλλά και όλης της χώρας, με θέματα παρμένα από το Βυζάντιο και την Αναγέννηση, πρωτοβουλία που προτίθεται να μονιμοποιήσει ως θεσμό. Πρόθεση είναι οι παραστάσεις να δίνονται με το φως της ημέρας σε σημεία των κάστρων που προσφέρονται για παράσταση. Για φέτος επελέγη το έργο του Αγγελου Τερζάκη «Θεοφανώ» με τη Μαίρη Βιδάλη πρωταγωνίστρια. O θεσμός ονομάστηκε «Τα κάστρεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή