Περιπλους

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαύρη κωμωδία στο «Βασιλάκου»

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο θέατρο «K. Βασιλάκου» (Κεραμεικός), ο θεατρικός οργανισμός «Στιγμή» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ισπανική μαύρη κωμωδία του Σέρτζι Μπεμπέλ «Μια Στιγμή Πριν». Με επτά ιστορίες σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη, που θα μπορούσε να είναι η Αθήνα ή η Μαδρίτη, είναι ένα ευφυές και παράδοξο παιχνίδι με τον θάνατο και τη ζωή. Με κωμικές παραδοξότητες και διαβρωτικό χιούμορ, το «Μια Στιγμή Πριν» είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό έργο. Οι παραστάσεις θα δίνονται έως 30 Μαρτίου. H μετάφραση είναι της Κατερίνας Χριστοδούλου, η σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη, τα σκηνικά – κοστούμια της Κέλλυς Βρεττού. Παίζουν: Ανατολή Αθανασιάδου, Μαρία Αντουλινάκη, Μένη Κωνσταντινίδου, Μαρία Τσίμα, Σπύρος Ζουπάνος, Δημήτρης Κανέλλος, Χριστόδουλος Στυλιανού.

Στο Γκίνες ο Κων. Καλλίας

Στο βιβλίο Guinness είναι ο πολιτικός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Καλλίας, αφού σε ηλικία 101 ετών έγραψε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Μια ματιά στη ζωή μου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτης». Στο βιβλίο παρουσιάζεται η ζωή και η πολιτική του διαδρομή και μέσα από τις αναμνήσεις του ζωντανεύουν τα σπουδαιότερα πολιτικά γεγονότα του 20ού αιώνα.

Η ενδυμασία στη Ζάκυνθο

Συμβολή στη μελέτη της ιστορικότητας και της κοινωνιολογίας του ενδύματος χαρακτηρίζει το βιβλίο της η Μαρίνα Βρέλλη – Ζάχου, που με τίτλο «H ενδυμασία στη Ζάκυνθο μετά την Ενωση (1864 – 1910)» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και το Ιδρυμα Αγγελικής Χατζημιχάλη. Με πολλές εικόνες και φωτογραφίες, η μελέτη της ειδικευμένης σε θέματα ενδυματολογίας Μαρίνας Βρέλλη – Ζάχου προχωράει σε ενδιαφέρουσες αναλύσεις ούτως ώστε το βιβλίο να είναι και ένα «ιδεολογικό άλμπουμ», κατά τον M. Γ. Μερακλή, ο οποίος προλογίζει την έκδοση.

Ολα για την Αθήνα

Πλούσιος σε ύλη και πληροφορίες (περισσότερες από 500 σελίδες), ευχάριστος και εύχρηστος, ο φετινός οδηγός «Αθήνα Guide 2004» απευθύνεται εξίσου σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, συστήνοντας την πρωτεύουσα σε μία ούτως ή άλλως πολύ ιδιαίτερη χρονιά. H ύλη του οδηγού χωρίζεται σε 15 διαφορετικές ενότητες, από το λάιφσταϊλ της πόλης και τα μουσεία έως τα εστιατόρια, τη νυχτερινή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο και τις κοντινές αποδράσεις. Εκτός απ’ όσα περιμένουμε να διαβάσουμε σ’ έναν οδηγό πόλης, ο «Αθήνα Guide 2004» καταγράφει όλες τις μεγάλες αλλαγές στην πόλη, με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, υποδεικνύει τα πρόσωπα και τις σημαντικές διευθύνσεις, δίνοντας, ταυτόχρονα, ιδιαίτερο βάρος στο καλοκαιρινό πρόσωπο της πόλης. Πίσω από την έκδοση βρίσκεται η δημοσιογραφική ομάδα του «Αθηνοράματος» με επικεφαλής τον διευθυντή του Τέλη Σαμαντά. Κοστίζει 15 ευρώ, κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά και μπορείτε να τον βρείτε στα βιβλιοπωλεία και στα κεντρικά περίπτερα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή