ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ατζεντα

ΘΕΑΜΑ

Η θεατρική ομάδα Derevo απόψε και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (8.30 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Κάρολου Τρικολίδη στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης.

– Συνεχίζεται το 6ο Φεστιβάλ Κρουστών στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, N. Κόσμος, 10 μ.μ.) με την ομάδα «Κρόταλα».

– «Misfits» στον «Μύλο» Θεσσαλονίκης.

– Συναυλία της ορχήστρας Feminarte στο Θέατρο Κολλεγίου Pierce (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή, 8.30 μ.μ.).

– Λατιναμερικάνικα τραγούδια με τη Μάρθα Μορελεόν σε ένα αποκριάτικο πάρτι στο «Cafe Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, τηλ. 210-7560102).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κράτος, ποινική εξουσία και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση: μια εγκληματολογική προσέγγιση» του Γ. Νικολόπουλου και «Χρήση ναρκωτικών – ομοφυλοφιλία: Συμπεριφορές μη συμμόρφωσης μεταξύ ποινικού και ιατρικού ελέγχου». Τα δύο βιβλία της σειράς «Επιστημονική Βιβλιοθήκη» (εκδ. Κριτική) παρουσιάζονται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (7 μ.μ.).

– «Τα ποιήματα». Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λουκά Κούσουλα (εκδ. Δομός) στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (8 μ.μ.).

– «Κωμωδία δρόμου με πλάνες και όνειρα». Το «Θέατρο Δρόμου-Σχολείο Γελωτοποιών» στην πλατεία Εσταυρωμένου του Αιγάλεω (6 μ.μ.).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες απευθύνεται η σειρά σεμιναρίων υποκριτικής για τον κινηματογράφο που θα δώσει ο Ρένος Μάντης στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Πληροφορίες: τηλ. 6942 401070 (12 – 5 μ.μ.).

ΑΚΡΟΑΣΗ

Οντισιόν για χορευτές και χορεύτριες θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο (28/2) το Αέναον Χοροθέατρο του Ντανιέλ Λομέλ (στούντιο «Χορο-λόγιο», Πειραιώς 76, 4ος όροφος, 2 μ.μ.). Πληροφορίες: τηλ. 210-5231060.