ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ατζεντα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Βυζαντινή Αθήνα». Διάλεξη της Μαρίας Καζανάκη – Λάππα στο Βυζαντινό Μουσείο (7.30 μ.μ.).

– «Ποιητική βραδιά» στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Κάουφμαν (Σταδίου 28, 7 μ.μ.). Διαβάζουν ποίηση και μιλούν οι Νάνος Βαλαωρίτης, Αντρέας Παγουλάτος, Λίνος Ιωαννίδης και Ελίζα Στράγγα.

– «O ταφικός τύμβος της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης του Δήμου Κυπρίνου. Οι ταφικές άμαξες», «Οι καύσεις των νεκρών». Ομιλίες των Διαμαντή Τριαντάφυλλου και Δόμνας Τερζοπούλου στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 7.30 μ.μ.).

– Τον τόμο αρ. 13-14 του περιοδικού «Εθνογραφικά» με θέμα «Μουσεία και Λαϊκός Πολιτισμός» παρουσιάζει το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα στα γραφεία του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM (Αγ. Ασωμάτων 15, 12.30 μ.μ.).

– «Τεθλασμένη». Το μυθιστόρημα του Παύλου Χατζηθωμά (εκδ. Libro) παρουσιάζεται στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (7.30 μ.μ.).

– «Χρόνος και αφήγηση. Σκέψεις γύρω από την αφηγηματική τέχνη του αρχαιοελληνικού έπους». Ομιλία του Αντώνη Ρεγκάκου στην αίθουσα των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, 7.30 μ.μ.).

– «Αποκαλύπτειν και φιλοσοφείν». Συζήτηση που οργανώνει το «Φιλοσοφικό Καφενείο» στο «Cafe Διώροφο» (Αιόλου 77 & Ευριπίδου, 7.30 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το σύνολο «Κέλσος» σε μια βραδιά με αναγεννησιακή μουσική και τραγούδια του M. Χατζιδάκι («Μπαράκι του Βασίλη», Διδότου 3, 10.30 μ.μ.).

ΘΕΑΤΡΟ

«Βάσσα» του Μαξίμ Γκόρκι στον «Φούρνο». Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής. Συμμετέχει ο θεατρικός οργανισμός «Νέος Λόγος».

– «Πέρσες» του Αισχύλου και «Οδός: Βολοκολαμσκέρ 1 – Το Ρώσικο Ανοιγμα» του Χάινερ Μύλλερ. Ενιαία παράσταση απόψε στις «Ροές». Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης.

– «Το Καφενείο» του Γκολντόνι. H παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έχει πρεμιέρα στο θέατρο «Καμπέρειο» της πόλης. Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης.