Ατζεντα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Βυζαντινή Αθήνα». Διάλεξη της Μαρίας Καζανάκη – Λάππα στο Βυζαντινό Μουσείο (7.30 μ.μ.).

– «Ποιητική βραδιά» στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Κάουφμαν (Σταδίου 28, 7 μ.μ.). Διαβάζουν ποίηση και μιλούν οι Νάνος Βαλαωρίτης, Αντρέας Παγουλάτος, Λίνος Ιωαννίδης και Ελίζα Στράγγα.

– «O ταφικός τύμβος της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης του Δήμου Κυπρίνου. Οι ταφικές άμαξες», «Οι καύσεις των νεκρών». Ομιλίες των Διαμαντή Τριαντάφυλλου και Δόμνας Τερζοπούλου στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 7.30 μ.μ.).

– Τον τόμο αρ. 13-14 του περιοδικού «Εθνογραφικά» με θέμα «Μουσεία και Λαϊκός Πολιτισμός» παρουσιάζει το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα στα γραφεία του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM (Αγ. Ασωμάτων 15, 12.30 μ.μ.).

– «Τεθλασμένη». Το μυθιστόρημα του Παύλου Χατζηθωμά (εκδ. Libro) παρουσιάζεται στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (7.30 μ.μ.).

– «Χρόνος και αφήγηση. Σκέψεις γύρω από την αφηγηματική τέχνη του αρχαιοελληνικού έπους». Ομιλία του Αντώνη Ρεγκάκου στην αίθουσα των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, 7.30 μ.μ.).

– «Αποκαλύπτειν και φιλοσοφείν». Συζήτηση που οργανώνει το «Φιλοσοφικό Καφενείο» στο «Cafe Διώροφο» (Αιόλου 77 & Ευριπίδου, 7.30 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το σύνολο «Κέλσος» σε μια βραδιά με αναγεννησιακή μουσική και τραγούδια του M. Χατζιδάκι («Μπαράκι του Βασίλη», Διδότου 3, 10.30 μ.μ.).

ΘΕΑΤΡΟ

«Βάσσα» του Μαξίμ Γκόρκι στον «Φούρνο». Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής. Συμμετέχει ο θεατρικός οργανισμός «Νέος Λόγος».

– «Πέρσες» του Αισχύλου και «Οδός: Βολοκολαμσκέρ 1 – Το Ρώσικο Ανοιγμα» του Χάινερ Μύλλερ. Ενιαία παράσταση απόψε στις «Ροές». Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης.

– «Το Καφενείο» του Γκολντόνι. H παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έχει πρεμιέρα στο θέατρο «Καμπέρειο» της πόλης. Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή