Εκπληξη Τζόνι Ντεπ στα βραβεία SAG

Εκπληξη Τζόνι Ντεπ στα βραβεία SAG

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν δεν υπήρχε η έκπληξη της βράβευσης του Τζόνι Ντεπ με το βραβείο α΄ αντρικού ρόλου για τους «Πειρατές της Καραϊβικής», οι διακρίσεις της Ενωσης Ηθοποιών (SAG), που απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Λος Αντζελες, δεν θα ξέφευγαν στο ελάχιστο από τα προγνωστικά. Τα φαβορί για τον αντρικό ρόλο ήταν ο Σον Πεν για το «Σκοτεινό Ποτάμι» και ο Μπιλ Μάρεϊ για το «Χαμένοι στη μετάφραση». H παράδοξα κωμική ερμηνεία του -απόντος από την τελετή- Ντεπ, τιμήθηκε από τους συναδέλφους του, κάνοντας ακόμη πιο αινιγματικό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τα Οσκαρ της ερχόμενης Κυριακής. Το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου κέρδισε, όπως αναμενόταν, η Σαρλίζ Θέρον για το «Monster», ενώ μέσα στα προγνωστικά ήταν και οι βραβεύσεις του Τιμ Ρόμπινς (Σκοτεινό Ποτάμι) και της Ρενέ Ζελβέγκερ (Επιστροφή στο Cold Mountain) στις κατηγορίες β΄ ρόλου. Το βραβείο συνολικού καστ, που για το SAG ισοδυναμεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας, δόθηκε στους ηθοποιούς του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», από τους οποίους κανείς δεν είναι υποψήφιος για Οσκαρ. Τέλος, το τιμητικό βραβείο συνολικής προσφοράς απονεμήθηκε στον Καρλ Μάλντεν. Ανεξάρτητες ήταν οι ταινίες που προτίμησε να βραβεύσει η Ενωση Σεναριογράφων, στη δική της απονομή. Το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε η Σοφία Κόπολα για το «Χαμένοι στη μετάφραση», ενώ το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου δόθηκε στους Ρόμπερτ Πουλσίνι και Σάρι Σπρίνγκερ Μπέρμαν για το «Αmericasplendor».

Σεζάρ για την «Επέλαση»

Σε μια ακόμη απονομή βραβείων -μη χολιγουντιανή- των γαλλικών βραβείων Σεζάρ, θριάμβευσε η «Επέλαση των βαρβάρων» του Ντενίς Αρκάν. H γαλλόφωνη καναδική παραγωγή κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου. Ανεβαίνοντας τη δεύτερη φορά στη σκηνή, ο Αρκάν αστειεύτηκε λέγοντας: «Ολο αυτό είναι πάρα πολύ, αλλά θα πάρω το τρόπαιo, αφού είμαι υπερήφανος και ματαιόδοξος». Στην απονομή των Οσκαρ, η ταινία του Ντενίς Αρκάν διεκδικεί το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου και ξενόγλωσσης παραγωγής. Το βραβείο καλύτερης μη γαλλόφωνης ταινίας, κέρδισε το «Σκοτεινό Ποτάμι» του Κλιντ Ιστγουντ, στον οποίο έχει απονεμηθεί στο παρελθόν τιμητικό Σεζάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή