Περιπλους

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θησαυροί πιάνου στη Θεσσαλονίκη

Το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου διοργανώνει και φέτος το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ένα μουσικό ταξίδι με θησαυρούς από το τεράστιο ρεπερτόριο του πιάνου. Το φεστιβάλ άρχισε χθες, ενώ σήμερα το ελληνικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium θα δώσει μία συναυλία για έξι πιάνα και 12 πιανίστες. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή με μία συναυλία για δύο πιάνα και κρουστά με το διεθνούς φήμης πιανιστικό ντουέτο Katia &Marielle Labeque που θα ερμηνεύσουν έργα των Ραβέλ, Στραβίνσκι και Μπερνστάιν.

Νέα τραγούδια στον «Συρμό»

Συνεχίζονται οι ροκ συμπράξεις στον «Συρμό», το μουσικό στέκι στο Μεταξουργείο με διαφορετικούς κάθε μέρα καλλιτέχνες. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, πάντως, ο Διονύσης Τσακνής παρουσιάζει ένα τρίωρο πρόγραμμα με επιτυχίες του, το υλικό βέβαια από τον τελευταίο του δίσκο που έχει τίτλο «Μια ζωή αλλού», αλλά και αγαπημένα τραγούδια άλλων συνθετών από την ελληνική και ξένη δισκογραφία. Μαζί του είναι και η Ελισάβετ Αφεντάκη.

Για το θέατρο στην εκπαίδευση

Σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και εκπαιδευτικούς απευθύνεται η νέα σειρά σεμιναρίων, με γνωστούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό, που οργανώνει το «Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», από τις 9 έως τις 21 Μαρτίου, στην Αθήνα (σε χώρους που θα ανακοινωθούν). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: «H μέθοδος Tadasi Suzuki στην εκπαίδευση ηθοποιών» με τον Marcos Martinez και «Le jeu / Το παιχνίδι» με τη διάσημη δασκάλα του Theatre Complicite, Lilo Baur (9, 10, 11/3), «Θέατρο και προσωπικές ιστορίες» με την Andrea Copeliovitch (15, 16, 17/3), «Capoeira ως μέθοδος εκπαίδευσης του ηθοποιού και χορευτή» με τη Matra Cotrim (19, 20, 21/3) κ.ά. Πληροφορίες: τηλ. 210-65.64.109, www. sch. gr/. theatro.

Ελληνικός χρυσός στο Αμστερνταμ

Ο «Ελληνικός Χρυσός» του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης επιλέχθηκε για τα επίσημα εγκαίνια του παραρτήματος του Μουσείου στο Αμστερνταμ, που ανοίγει τις πύλες του στις 28 Φεβρουαρίου στην ολλανδική πρωτεύουσα. Μέρος της θαυμάσιας συλλογής των θησαυρών του ρωσικού μουσείου, που προέρχονται από τις ανασκαφές στις ελληνικές αποικίες της Μαύρης Θάλασσας και χρονολογούνται από τον 6ο ώς τον 2ο π.Χ. αιώνα, εκτίθεται σε έξι αίθουσες του νέου μουσείου, το οποίο μέχρι το τέλος του 2007 θα καταλάβει έκταση 4.000 τ.μ. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου και θα ακολουθήσει άλλη από τις συλλογές του Μουσείου σχετικά με τους Ρομανόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή