Μεγάλη επέκταση του Μετροπόλιταν

Μεγάλη επέκταση του Μετροπόλιταν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να δαπανήσει 180 εκατομμύρια δολάρια για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας μεγάλης επέκτασης στους εκθεσιακούς του χώρους. Οι υπεύθυνοι έκριναν αναγκαία αυτήν την προσθήκη, χωρίς την οποία χιλιάδες αρχαιολογικοί θησαυροί θα έμεναν για πολλά ακόμα χρόνια κλεισμένοι στις αποθήκες του μουσείου, χωρίς να μπορούν να παρουσιαστούν στο κοινό.

Οταν η επέκταση θα έχει ολοκληρωθεί, θα φιλοξενηθούν πάνω από 5.000 εκθέματα από την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, καθώς και 12.000 αντικείμενα ισλαμικής τέχνης που χρονολογούνται από τον 7ο μέχρι και τον 19ο αιώνα. Ανάμεσα στα ρωμαϊκά εκθέματα συμπεριλαμβάνονται χρυσά κοσμήματα, πολύτιμοι λίθοι, καμέο, ακόμα και πορτρέτα των αυτοκρατόρων Αυγούστου και Καλιγούλα. Ολα αυτά θα στεγαστούν στη «Ρωμαϊκή Αυλή», μια μεγάλη αίθουσα με κίονες από ασβεστόλιθο.

Χρέος του μουσείου

Ο διευθυντής του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης Φίλιπ Ντε Μοντεμπέλο -γνωστός στο ελληνικό κοινό από την πρόσφατη επίσκεψη και ομιλία του σχετικά με την επικείμενη έκθεση για το Βυζάντιο- υπογράμμισε ότι οι θησαυροί αυτοί πρέπει να είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό και όχι να παραμένουν στις αποθήκες. «Εχουμε χρέος να παρουσιάσουμε αυτά τα εκθέματα στους επισκέπτες μας» αναφέρει σε δήλωσή του το ΒΒC.

Συμφωνα με τα σχέδια, θα προστεθούν 57.000 τ. μ. εκθεσιακών χώρων στους υπάρχοντες, καθώς οι αρχιτέκτονες θα εκμεταλλευτούν τμήματα όπου στεγάζονταν υπάλληλοι και διοικητικές υπηρεσίες. H κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο καιρό και να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2007. H επέκταση που θα γίνει από τη νότια πλευρά επί της Πέμπτης Λεωφόρου θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τη θέα προς το Σέντραλ Παρκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή