Περιπλους

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη Μελίνα στο Λονδίνο

Δύο κινηματογραφικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο, στο Λονδίνο, από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, αφιερωμένες στα δέκα χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη. Θα προβληθούν η «Στέλλα» του M. Κακογιάννη, στις 6 Μαρτίου, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της μεγάλης έκθεσης για τον Ελ Γκρέκο, ενώ για τις 10 Μαρτίου θα προβληθεί η «Φαίδρα» του Ζυλ Ντασσέν, στα Riverside Studios.

Πρόγραμμα Μικρής Επιδαύρου

Πέντε παραγωγές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του «Μουσικού Ιουλίου» στη «Μικρή Επίδαυρο», αφού τόσα είναι και τα Παρασκευοσάββατα του Ιουλίου φέτος. Αρχή θα γίνει με τη Δόμνα Σαμίου και το συγκρότημά της (2 και 3/7) σε παραδοσιακά τραγούδια για τη θάλασσα. Ακολουθεί (9, 10/7) συναυλία της Καμεράτας υπό τον σερ Νέβιλ Μάρινερ και με σολίστα την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου. Στις 16 και 17/7 εμφανίζεται η πιανίστρια Ναταλία Μιχαηλίδου με έργα που έχουν σχέση με το νερό. Στις 23 και 24/7 συναυλία του «Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου» με τη μέτζο σοπράνο Μαρίνα Φιδέλη. Και ο «Μουσικός Ιούλιος» κλείνει όπως κάθε χρόνο με συναυλία ελληνικού τραγουδιού – φέτος από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (30, 31/7). Μαζί του θα εμφανιστεί το βουλγαρικό φωνητικό συγκρότημα «Καμέα». O «Μουσικός Ιούλιος» συνοδεύεται, φυσικά, από το «πανηγύρι αγροτουρισμού» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην προκυμαία της Παλαιάς Επιδαύρου.

Οι… απώλειες του ντιμπέιτ

Το ντιμπέιτ δεν απασχόλησε μόνο τα επιτελεία των κομμάτων. Υπήρχαν και… παράπλευρες απώλειες, τόσο από την κατ’ αρχήν ματαίωσή του, όσο και από την, εν τέλει, διεξαγωγή του. O διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Χρήστος Λάζος είχε καλέσει την περασμένη εβδομάδα τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ βιβλίου για ένα απολογιστικό-αποχαιρετιστήριο δείπνο, σε αθηναϊκό εστιατόριο, για χθες το βράδυ. Οι παλινδρομήσεις του ντιμπέιτ άλλαξαν ματαίωσαν δύο φορές το δείπνο του EKEBI, το οποίο τελικά ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαρτίου. Δεν το άφηνε καλύτερα για μετά τις εκλογές;

Για τον Μίμη Κουγιουμτζή

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που ο Μίμης Κουγιουμτζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος του Θεάτρου Τέχνης, άφησε την τελευταία του πνοή. Ηταν ένας ξαφνικός θάνατος που γέμισε με θλίψη τον κόσμο του ελληνικού θεάτρου. Οι άνθρωποι του Θεάτρου Τέχνης, ηθοποιοί, μαθητές και φίλοι θα συγκεντρωθούν την Κυριακή 29 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή