Εσβησε ο «Ιούδας» Καρλ Αντερσον του «Jesus Christ Super Star»

Εσβησε ο «Ιούδας» Καρλ Αντερσον του «Jesus Christ Super Star»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 58 του χρόνια έφυγε ο ηθοποιός Καρλ Αντερσον, που είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό, υποδυόμενος τον Ιούδα στην παράσταση του Μπρόντγουεϊ «Jesus Christ Super Star» του Αντριου Λόιντ Βέμπερ και του Τιμ Ράις αλλά και στην κινηματογραφική εκδοχή, που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1973.

Αργότερα ήταν ξανά μέλος του θιάσου που ανέβασε το έργο το 1992 και το 2002 στις ΗΠΑ. Για το ρόλο αυτό, επελέγη τυχαία καθώς ο ηθοποιός που θα ενσάρκωνε τον προδότη του Ιησού, αρρώστησε και έπρεπε να βρεθεί άμεσα ο αντικαταστάτης του. Στην παράσταση ο χαρακτήρας του Ιούδα ήταν πιο εξευγενισμένος, γεγονός που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις θρησκευτικών ομάδων.

Εκτός από την υποκριτική, ο Αντερσον που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, είχε και άλλα ταλέντα, αφού ήταν προικισμένος μουσικός και τραγουδιστής. Μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες τους ήταν το «How Deep Does It Go», «Pieces of a Heart» καθώς και ένα ντουέτο με την Γκλόρια Λόρινγκ, το «Friends and Lovers». Επίσης συνεργάστηκε με τον Στίβι Γουόντερ και την Νάνσι Γουίλσον.

Στο σανίδι

Ως ηθοποιός συμμετείχε σε έξι ταινίες -η γνωστότερη ήταν «Πορφυρό Χρώμα» του Σπίλμπεργκ- αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές. Τα τελευταία χρόνια ξαναγύρισε στο Μπρόντγουεϊ σε μια μουσική διασκευή του έργου του Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα». O Αντερσον έσβησε χωρίς να προλάβει να πραγματοποιήσει μερικά από τα σχέδια που είχε στο μυαλό του. Θα έπαιρνε μέρος σε μια παγκόσμια τουρνέ του «Jesus Christ» που θα ξεκινούσε το φθινόπωρο από το Βατικανό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή