«Τόσο όμορφα» στο Αμόρε

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο του Γιον Φόσσε «Τόσο Ομορφα» είναι η επόμενη παραγωγή του θεάτρου Αμόρε που κάνει πρεμιέρα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου την Τετάρτη 10 Μαρτίου. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς, και επικεφαλής του καστ, επιστρέφοντας μετά τέσσερα περίπου χρόνια στο θεατρικό σανίδι, είναι η Ξένια Καλογεροπούλου, έχοντας δίπλα της τους Ακύλα Καραζήση, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ιωάννα Παππά, Γιάννο Περλέγκα και Νίκο Χατζόπουλο. Στο έργο του Γ. Φόσσε, μία τυπική οικογένεια, πατέρας, μητέρα και η έφηβη κόρη, επισκέπτονται για διακοπές το πατρικό σπίτι. Το ζευγάρι συναντά τον παιδικό φίλο του άντρα, η κόρη γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός αγοριού που ζει εκεί, αναπόσπαστα δεμένος με τον τόπο του. Πρόκειται δηλαδή για μία συνηθισμένη ιστορία οικογενειακών διακοπών.

Ο συγγραφέας, μέσα από τις σύντομες φράσεις του, προσφέρει στον θεατή μία ιστορία παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, μία περιγραφή του μήκους του χρόνου, μέσα στην οποία αφήνει να διαφανεί η αισιόδοξη προοπτική πως η επόμενη γενιά ανθρώπων είναι καλύτερη, πιο τολμηρή, πιο ανοιχτή και πιο καθαρή από τη δική μας. Στη μετάφραση του έργου συνεργάστηκαν η Liv NilseGarras και η Ελένη Σταυροπούλου, ενώ τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου.

(Πριγκιποννήσων 10, τηλ.: 210-64.68.009)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή