Περιπλους

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραβείο στον Ντέιβιντ Μπέκαμ

Υπάρχουν και καλά νέα για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά τον αναπάντεχο αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια του «Champions League». O άσος της Ρεάλ Μαδρίτης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους νικητές των Βρετανικών Βραβείων Βιβλίου καθώς «H δική μου αλήθεια», όπως είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης της αυτοβιογραφίας του (κυκλοφορεί από τα «Ελληνικά Γράμματα»), πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ: το πιο γρήγορο μπεστ σέλερ στην κατηγορία του, με 103.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Το ειδικό βραβείο έκανε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να δηλώσει: «Οταν αποφάσισα να γράψω την αυτοβιογραφία μου, ποτέ δεν περίμενα ότι θα έσπαγα ρεκόρ. Το μόνο που ήθελα ήταν να δώσω τη δική μου εκδοχή για τα πράγματα».

Η προπώληση για το Rockwave

H προπώληση των εισιτηρίων για το φετινό Rockwave που θα γίνει από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουνίου στο κτήμα «Terra Vibe» στη Μαλακάσα, ξεκίνησε από τα «Ticket House» (Πανεπιστημίου 42, 210-36.08.366 και Εθνικής Αμυνας 19, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-253.630, «Discopolis», πλατεία Νιρβάνα, Λάρισα, τηλ. 2410-250.285). Τιμές ανά ημέρα: 20 ευρώ (για παιδιά έως 12 ετών), προπώληση 38, ταμείο 45 ευρώ. Το εισιτήριο πενταημέρου κοστίζει 140 ευρώ και διημέρου 60 ευρώ.

Νέο λεξικό ελληνο-πολωνικό

Εύχρηστο και επίτομο είναι το νέο ελληνο-πολωνικό λεξικό που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πατάκη» σε επιμέλεια της Τερέζας και του Αθανασίου Καμπουρέλη. Είναι το πρώτο αυτού του μεγέθους που κυκλοφορεί στην αγορά. Περιέχει πάνω από 50.000 λήμματα, φράσεις, εκφράσεις και ιδιωματισμούς που χρησιμοποιούνται στη νέα ελληνική γλώσσα, καθώς και τα αντίστοιχά τους στην Πολωνική.

Ανέκδοτος Κίπλινγκ

Μία άγνωστη ώς τώρα ιστορία του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ γραμμένη πριν από 100 και πλέον χρόνια πρόκειται να εκδοθεί για πρώτη φορά στην Αγγλία. H ιστορία έχει τίτλο «Σκύλα και Χάρυβδις» και ανήκει στον κύκλο «Stalky & Co». Ανακαλύφθηκε από έναν αρχειονόμο σε Κολέγιο του Γουίνδσορ.

Πωλ Κλωντέλ στο Εδιμβούργο

Ενα επικό θεατρικό έργο διάρκειας 11 ωρών, με τίτλο «Το παπούτσι από σατέν», θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου τον Αύγουστο. Είναι το έργο του Πωλ Κλωντέλ που φιγουράρει ως μαγνήτης στο διάσημο φεστιβάλ, το οποίο αρχίζει στις 15 Αυγούστου. Στις θεατρικές εμφανίσεις ξεχωρίζει και αυτή της Κάθριν Χάντερ στη «Σελεστίνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή