Ελληνες ποιητές και μουσικοί στην έκθεση βιβλίου του Τορίνου

Ελληνες ποιητές και μουσικοί στην έκθεση βιβλίου του Τορίνου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις στη διοργάνωση της έκθεσης βιβλίου του Τορίνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟ. O γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟ Χρήστος Ζαχόπουλος συναντήθηκε με τον παραιτηθέντα διευθυντή του EKEBI Χρήστο Λάζο και την Οργανωτική Επιτροπή για την έκθεση. Διευκρινίστηκε ότι η Επιτροπή εισηγείται και το Δ.Σ. του EKEBI αποφασίζει. Ετσι, για τη συμμετοχή των ποιητών στη συγκεκριμένη έκθεση, η O.E. δεν είχε κάνει καμία εισήγηση.

Ο γ.γ. του ΥΠΠΟ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την ακαδημαϊκό και ποιήτρια Κική Δημουλά για να συμμετάσχει στην έκθεση, η οποία όμως αδυνατούσε να παρευρεθεί. Ετσι, από την πλευρά των ποιητών την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Ρούλα Αλαβέρα, Νάσος Βαγενάς και Χάρης Βλαβιανός. Πρόταση επίσης έγινε στους ποιητές Μιχάλη Γκανά, Γιάννη Βαρβέρη και Θανάση Χατζόπουλο, οι οποίοι δεν την αποδέχθηκαν. Τα μουσικά ιντερμέδια, τέλος, θα καλύψουν εναλλάξ ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η Ευανθία Ρεμπούτσικα. Λίγο νωρίτερα, από 14 έως 17 Απριλίου η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα στην 41η Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια. Εξήντα έξι έργα Ελλήνων εικονογράφων παρουσιάζονται στο περίπτερο των 310 τ.μ., που επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες M. Μαρίνου και Γ. Ψωμαδάκης, ενώ την εικαστική επιμέλεια του χώρου είχε ο ζωγράφος Αλέξης Κυριτσόπουλος.

Την παραγωγή της αφίσας της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση φιλοτέχνησε ο Αλέξης Κυριτσόπουλος, ενώ θα διατίθεται και δίγλωσσος κατάλογος, με επιλεγμένα έργα και τα βιογραφικά των εικονογράφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή