Νέες πρεμιέρες και επαναλήψεις επί σκηνής μετά το Πάσχα

Νέες πρεμιέρες και επαναλήψεις επί σκηνής μετά το Πάσχα

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μικρή ανάσα, χωρίς πολλές παραστάσεις (έτσι όπως απαιτεί το έθιμο!), προβλέπει το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Από την Τρίτη, όλα ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους… H μεταπασχαλινή περίοδος των ελληνικών θιάσων, μια θεατρική άνοιξη με προτάσεις για κάθε γούστο, περιλαμβάνει πρεμιέρες αλλά και επαναλήψεις. Ποιες είναι οι επιλογές;

Για όσα έργα συνεχίζονται: Θα προτιμήσετε την πολιτική τραγωδία «Μαρία Στιούαρτ» του Φ. Σίλερ στο «Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας» ή σύγχρονο ξένο ρεπερτόριο με («True West» του Σαμ Σέπαρντ) στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης; Μαύρη κωμωδία («Εξ αίματος» του Μάρτιν Μακντόνα στη δεύτερη σκηνή του «Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας») ή μια κεφάτη παράσταση με χορό και μουσική («H ωραία θυμωμένη» της Λένας Διβάνη) στο θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ»; Μόνο για οκτώ παραστάσεις συνεχίζεται το κολάζ έργων «Τρία βήματα πριν» (Καμπανέλλη, Τσέχοφ και Μπέκετ) με τον Δημήτρη Καταλειφό στο «Απλό Θέατρο» και μέχρι αρχές Μαΐου, στο «Θέατρο της Ανοιξης» ο «Μεγάλος δρόμος του Τσέχοφ». Κλασικές επιλογές: Στο «Θέατρο του Ηλιου» («Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι), στην «Αλκυονίδα» («O επιθεωρητής» και «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του N. Γκόγκολ), «H μικρή μας πόλη» του Θ. Γουάιλντερ στο θέατρο «Δημήτρης Χορν», «Βάσα» του Γκόργκι στον «Φούρνο». Οι επιθεωρήσεις: «Κι αέρας στα πανιά μας» του Λ. Λαζόπουλου στο «Βρετάνια» και «Αλλαξε ο Μανωλιός» στον «Ορφέα». Για τους φανατικούς του Εθνικού: «O από μηχανής άνεμος» του Μιχάλη Δήμου (Νέα Σκηνή), «Ποια Ελένη;» των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα (Σκηνή Κοτοπούλη), «Το δώρο της Μέδουσας» του Π. Σάφερ στο θέατρο «Κάππα», στην Πειραματική Σκηνή: «Αυτό που δεν τελειώνει, η ελληνική ποίηση του 20ού αιώνα, εκδοχή II», «Βιομαγεία» της Μαριάννας Κάλμπαρη, «Καλιφόρνια ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη. Για τους φίλους του «Αμόρε» : «Τόσο όμορφα» του Γ. Φόσε και «Ερωτες» του A. Σνίτσλερ. Στο «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου: «O Χάσης» του Δ. Γουζέλη και «Το τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ. Μια παράσταση που συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά!: «Σεσουάρ για δολοφόνους» των Μπρ. Τζόρνταν και M. Αμπραμς στην «Αποθήκη». Οι κωμωδίες: «Μεθυσμένα κουφέτα» του P. Χάουαρντ στο «Γκλόρια», «Δεν είμαι εγώ» του Γρ. Ξενόπουλου στον «Ακάδημο», «Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας» του Θ. Πετρόπουλου στο «Εμπορικόν», «Τα καμένα βούρλα» της Δ. Παπαδοπούλου στο «Ηβη». Το σύγχρονο δράμα «Ουντ» του X. Μπάρκερ και ο μονόλογος «Ντάμα Κούπα» του Φ. Μακγίνις με την Αλέκα Παΐζη στο «Εμπρός». Επίσης: «Πρώτος έρωτας playback» με τον K. Μαρκουλάκη στο «Χώρα» (ομάδα «Art Syndicate»), «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ με την Αννα Κοκκίνου στη «Σφενδόνη», «O Αϊβαλιώτης Φώτης Κόντογλου» του T. Χρυσούλη στο θέατρο «Ελεύθερη Εκφραση», «Στάχτες στα χέρια» του Λ. Γκοντέ στο «Βαφείο», «2+να λένε» στο «Βικτώρια», «Συγνώμη σας ξύπνησα» του T. Χρυσούλη στο «Ελυζέ», «Συμφωνία ντροπής» στο θέατρο «KEA Μπέλλου», «Το κυνηγετικό όπλο» του Γ. Ινόουε στο «Θέατρο Οδού Αντιοχείας», «Ψυχολουσία» στο «Στούντιο Λήδρα», «Ανθρωποι και ζώα επίκαιρα» στο «Studio Πρώτες Υλες» και η παράσταση «Abortive» του K. Τσέρτσιλ στη «Σχεδία».

Πρεμιέρες

Με ενδιαφέρον όμως αναμένονται και οι νέες παραστάσεις. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί: «Σχολείο Γυναικών» του Μολιέρου στο «Θέατρο Οδού Κυκλάδων», (13/4) «H ψευτοϋπηρέτρια» του Μαριβό (παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) στο θέατρο «Λαμπέτη» (16/4), «Το πορτρέτο του Οσκαρ Ουάιλντ» στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου με τον Γιάννη Φέρτη, «Τα δάκρυα της Κλυταιμνήστρας» με τη Θέμιδα Μπαζάκα και «H νύχτα μόλις πριν από τα δάση» του B. M. Koltes στο «Δίπυλον». «H μνήμη» με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου στο «Αργώ», στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» ο «Πρώτος Ερωτας» του Μπέκετ και «H νύχτα των δολοφόνων» του Χοσέ Τριάνα, «Εντελώς αναξιοπρεπές» του Βασίλη Κατσικονούρη στη «Στοά». «Μετά το έργο» του Μπράιαν Φρίελ στο «Θησείον», «O ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη (ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου), στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας», «Αδεια Ποδηλάτου» με την Κερασία Σαμαρά στις «Χοροροές». «Οι τυφλοί» του Μορίς Μέτερλινκ στην γκαλερί «GazoRouge», «H Αγία Πτήση» του Π. Καποδίστρια στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», «Σκοπός» από την ομάδα σωματικού θεάτρου «Ατροπος» στο θέατρο «Τόπος Αλλού». «O διάολος μέσα του» του David Lindsay-Abaire στο «Από Μηχανής Θέατρο», «Αλκιβιάδης Αγιος» από την ομάδα «Ρόδα» στο θέατρο «Πειραιώς 131» και «H ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι στο θέατρο «Περοκέ», «O τίγρης» του Murray Schisgal και η παράσταση «Το πουλί της ηδονής» στο θέατρο «Επί Κολωνώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή