Περιπλους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρομαντικά Επτανησίων

Ρομαντικά έργα για πιάνο Επτανησίων συνθετών θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι σε ρεσιτάλ της η πιανίστρια Λίντα Λεούση, σε διάφορες πόλεις της χώρας. Αύριο Σάββατο θα εμφανιστεί στη Ρόδο, προσκεκλημένη του δήμου, στη Νεστορίδειο Πινακοθήκη, ενώ αργότερα θα δώσει ρεσιτάλ στη Σύρο, στην Κεφαλονιά κ.α. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται και σε CD που έχει εκδοθεί με τη διακεκριμένη πιανίστρια σε «Ρομαντικά έργα για πιάνο Επτανησίων συνθετών» (Λαμπελέτ, Μάντζαρος, Καρρέρ, Λαυράγκας, Σαμάρας – ο Υμνος των Ολυμπιακών Αγώνων κ.ά.)

Ισλαμική τέχνη στα ύψη!

Η μεγάλη ζήτηση σε έργα ισλαμικής τέχνης, προερχόμενη από ανταγωνισμό… σεΐχηδων, ανατρέπει τα δεδομένα στην αγορά τέχνης αυτής της κατηγορίας. O σεΐχης Σαούντ του Κατάρ είναι ο νέος κάτοχος 350 κορυφαίων αντικειμένων ισλαμικής τέχνης, τα οποία αγόρασε σε δημοπρασίες μόνο στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Τα αντικείμενα έχουν ως προορισμό το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευήν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, και υπολογίζεται να ανοίξει το 2006. Κατά τους ειδικούς, το πείσμα του σεΐχη να αποκτήσει τα καλύτερα αντικείμενα για τη συλλογή του μουσείου έχει επηρεάσει σε υπερβολικό βαθμό την αγορά ισλαμικής τέχνης. Ενα πήλινο αντικείμενο από το Ιράν που εκτιμήθηκε μεταξύ 1.000-1.500 λιρών Αγγλίας αγοράστηκε από τον σεΐχη Σαούντ για 94.850 λίρες! Βέβαια, οι αστρονομικές τιμές δεν οφείλονται μόνο στον σεΐχη Σαούντ. Είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού που υπάρχει ανάμεσα στον παραπάνω και στον σεΐχη Νασέρ αλ-Σαμπάχ του Κουβέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεΐχης Σαούντ ξόδεψε πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες στους πλειστηριασμούς τον τελευταίο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή