Εργα Ελλήνων από την Πειραματική Σκηνή

Εργα Ελλήνων από την Πειραματική Σκηνή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Την 25χρονη αδιάλειπτη παρουσία της στη θεατρική ζωή της Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης μ’ ένα αφιέρωμα στη νεοελληνική δραματουργία. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις νέες παραγωγές με έργα συγγραφέων που έχουν σημαδέψει την ιστορία του θιάσου: του Καμπανέλλη, της Αναγνωστάκη, των Κεχαΐδη – Χαβιαρά και του Ακη Δήμου.

Το φθινόπωρο η Λούλα Αναγνωστάκη «επιστρέφει» στη γενέθλια πόλη της έπειτα απο 24 χρόνια απουσίας, με το έργο «Νίκη» που θα παρουσιαστεί στα «Δημήτρια» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Οπως έγραψε ο Νίκος Μπακόλας, με το έργο της αυτό η Αναγνωστάκη «μας προσφέρει μια αντιστοιχία με την αρχαία τραγωδία». H τελευταία φορά που παρουσιάστηκε έργο της Αναγνωστάκη στη Θεσσαλονίκη ήταν το 1980, όταν η Πειραματική Σκηνή ανέβασε την «Πόλη».

Με την παραγωγή αυτή, η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης συμμετέχει στον κύκλο παραστάσεων με θέμα τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που παρουσιάζουν μέσα στο 2004 τα 35 θέατρα-μέλη της Ευρωπαϊκής Θεατρικής Σύμβασης (EuropeaTheatre Convention).

Εναλλασσόμενο πρόγραμμα

Τον Ιανουάριο θα ανεβεί η κωμωδία του Δ. Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη. Ακολουθούν (Μάρτιο) τρία μονόπρακτα-μονόλογοι του I. Καμπανέλη «Αυτός και το παντελόνι του», «O πανηγυρικός», «O επικήδειος» που θα σκηνοθετήσει ο Νίκος Χουρμουζιάδης σε μια ενιαία παράσταση. Από τον Νοέμβριο σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα παράλληλα με τη «Νίκη» ανεβαίνει το πρόσφατο έργο του A. Δήμου «Ενα φως για σκοτάδι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. H Πειραματική Σκηνή είχε παρουσιάσει το 1995, την πρώτη θεατρική δοκιμή του Δήμου, «…και Ιουλιέτα».

Η θεατρική σεζόν ανοίγει με την επετειακή παράσταση «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ διασκευασμένη για παιδιά, σε σκηνοθεσία Νικηφόρου Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή